Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom A mi boltunk

Nuckó egy vidéki ABC-ben eladó. MIlyen is az a világ, ahová mi vásárlóként naponta belépünk? Íme, Nuckó szemszögéből ilyen.

ivisz



A mi boltunk január 29. E-mail
2011. január 29. szombat, 21:56

Szombat reggel semmi kedvem nem volt menni dolgozni.,de hát muszály volt.Minden a megszokott rend szerint történt,mindenkinek megvan, hogy milyen árut rak ki nyitásig.Nekem mindig a kenyér kirakása és átvétele a feladatom,A nyitási időre készen is voltunk midenki a saját helyén várta a vevőket,én a pultnál.Szombaton nem foglakozunk áru feltöltéssel csak a vevőkkel.Kb:11.30-kor megjelent két tiszta feketében öltőzött nő.A pénztáros kolleganőmtől kérdezték hol találják a vezetőt .Oda szólt nekem hogy szóljak már a vezetőnek. .Ahogy én megyek befelé az irodába a nő is határozott léptekkel jön utánnam mintha otthon lenne, a másik nő pedig kintmaradt az eladótérben.Ahogy oda értünk a vezetőhöz én otthagytam őket. Oda mentem a pénzrárhoz és megkérdezem a kollegát ,hogy talán ellenőr mert hogy egy nagy mappa is volt a kezében.Pont akkor fizetett a másik nő, egy legolcsóbb cigit .Közben még vártam, hogy kérdezhessek a kolleganőmtő Eközben megnéztem a nőt.,hát nem egy jólszituált nőnek lehetett látni, inkább az ellenkező benyomást keltette bennem..A pénztáros kolleganőm se tudta hogy kik ők.Vissza mentem a pultra és folytattam a munkát.Nemsok ídő múlva távozott a hölgy.Az irodából kijött a vezető és mondja nekünk hogy beteg gyerekekről mutogatott képeket és nekik gyűjt kézpénzt.A főnök elküldte a sóhivatalba ,hogy ő ha ad adományt azt számla számra küldi és soha senki kezébe nem ad kézpénzt.,Adjon számlaszámot és majd utánna jár.Azt mondja erre a nőszemély köszöni szépen s távozott.Valószínű hogy CSALÓK voltak ezt gondoljuk.Rossz beledondolni, ha tényleg csalók, mennyi embert betudnak csapni .Mert sokan ha meglátnak egy beteg gyereket megesik a szívük rajtuk..

 
A mi boltunk - január 27. E-mail
2011. január 27. csütörtök, 18:53

Ma egy minden napos vevőnk visszahozta a tegnap vásárol sárgarépát, hogy keserű a répa.Én és a műszak vezető levágtunk egy-egy répa szeletet s megpucólva.megkóstoltuk.Megdöbenntő, hogy egy hibátlak külsejű répa milyen keserű volt. .Ki kellet köpni midkettőnknek.Elgondolkodtató, hogy mitől keserű egy répa .Mivel permetezték s mivel kezelték le ezt az árut, amit mi úgy gondolunk, hogy együnk belőle sokat mert egszséges!

 
A mi boltunk - január 25. E-mail
2011. január 25. kedd, 18:59

 Ma nagy sztori történt a boltba .A kávés polc előtt beszélgetett a főnök a tchibos üzletkötővel. Nemtudjuk ,miről folyt a beszélgetés,de amikor indult az üzletkötő a főnökasszony beszólt neki,jó hangosan,hogy maga.is olyan felületes munkát végez mint az én dolgozoim.Az üzletkötő erre azonnal reagált (úgy örülök,hogy vannak főnökök,mert akkor külön kellene őket tenyészteni) aki csak hallotta mindenki nevetett .A főnök csak zavartan vihorászott.Csak tudnám miért nézle minket melósokat hisz ő sem másabb ember mint mi csak nagyobb beszosztása van.

 
A mi boltunk - január 24. E-mail
2011. január 24. hétfő, 19:45

Ma nem a legizgalmasabb munkát kaptuk .Szavatosság ellenörzése mindenkinek a saját osztályán. .Januárban, februárban jár le a  legtöbb áru mert nem pörög ki a készlet csak áll a polcon.Nagyon unalmas munka ,mert minden egyes árut átnézni dátum szerint  és aminek közel  jár a szavatossági. ideje le kell árazni..,.Én a dobozos üdítőkkel keztem .a bolt legutolsó sorában van .Alig vártam néha hogy jöjjön egy vevő akivel jóviszonyban vagyok s pár szót beszélgessünk Nehezen telt el ez a nap.

 
A mi boltunk - január 21. E-mail
2011. január 21. péntek, 19:12

Ma pénztárban dolgoztam 12-h körül szinte senki nem volt a boltban ,mindig is a déli idő a leggyengébb.Mivel meghozták a kecskeméti lapokat ,megfogtam egyet s bele lapoztam.Ahogy lapozgatom megláttam egy ismerős orvos fényképét. Ő műtötte a lábam amikor elszakatt a bokaszallagom itt a boltban egy rossz lépés miatt.Nagyon színpatikus és kedves orvos számomra,Godoltam elolvasom a cikket mit írnak róla.A cikk nagyrésze a napi munkájáról szólt és arról hogy Astellas Díjra jelőlték a kecskeméti traumatológust  Dr Gera Lászlót.Nagyon örűltem neki hiszen nekem is olyan jól megműtötte a lábam ,hogy simán bírom a kereskedelmi munkát.Elárulom, hogy a cikk elolvasása után ,utánna kell járnom hogy mi is az a Astellas Díj .Mert fogalmam sincs :-(

 
A mi boltunk - január 20. E-mail
2011. január 20. csütörtök, 19:06

Ma odajött két férfi vevő és segítséget kért tőlem .Azt gondoltam nem találnak valamilyen árút a boltban.Meg kérdeztem miben segíthetek? Erre ők arra kértek mondjam el hogyan kell szárazbablevest főzni .Előszőr meglepődtem, de utánna elkeztem elmodani hogyan kell elkészíteni .Miden tiszta volt addig a részig amíg a rántásig elnem jutottunk.Na szegények ott kétségbe .estek .Én már alig bírtam ki ,hogy el ne nevessem magam .Szegények nagyon neki keseredttek ,hogy nem fog síkerülni Engem is nagyon érdekelne hogy  sikerült-e nekik megfőzni.

 
A mi boltunk - Január 19 E-mail
2011. január 19. szerda, 16:17

Egyszerűen megált a világ a boltban ,semmi nem történik ,csak a megszokott munkánkat végezzük .Bár talán egy kicsit jobban el vccelődünk s nevedgélünk , hogy nincs itt a főnök.És titkon elárulom ,hogy az egyik vevő mgrendelt nálam egy liter házi páleszt (mert egy biztos helyről tudok hozni):Már nem először hozok neki (,biztos izlik neki.)EGÉSÉGÉRE

 
A mi boltunk - január 18 E-mail
2011. január 18. kedd, 22:03

Ma az egyik tanulólány kiakasztott! Egésznap szekált, árazoszalagot ragasztgatott a hátamra. A hajamat is össze akarta kocolni pedig tudja , hogy nagyon alergiás vagyok a séromra. Megigértem neki , hogy nagyon elverem a kezét, de nem tudok rá haragudni,mert csipem a fejét. A vevökkel nem volt ma semmi atrocitásom , ugylátszik ma mindenki nyugott volt. A nap nagyrésze az újságos akciók oda vissza árazásával telt. Ma átkellet rendeznem a kutyakaja osztályt is . Elég nyugodtan telt a nap mert a főnök szabin van.

 
A mi boltunk - január 15. E-mail
2011. január 15. szombat, 23:52

Ma semmi érdekes nem történt unalmas szombat kevés vevő. Megszokott vevők. Egy férfi vevőt megint végig hallgattunk ,hogy milyen jó ez az új kenyér és ő mennyire szereti.Szerintem már mindjájan tudjuk a betanult szövegét fejből hogyeszi a kenyeret és ,hogy mennyire szereti stb...

 
A mi boltunk - január 14. E-mail
2011. január 14. péntek, 23:47

Arról szeretnék ma írni ,hogy régebben jártam úgy a pénztárba ,hogy fizetet egy fiatalember egy X összeget s 40 ft hiányzott a végösszegből..Azmondja nekem, hogy midjárt behozza az autóból az összeget,  modom neki vigye ki az árut nyugottan.Bezártam a cassát mert készültem reggelizni de vártam egy kicsit mert láttam, hogy keresgél az autóba.Elindultam  reggelizni , modom a kolleganőmnek ,hogy majd hoznak nekem 40 ft-ot .Megreggeliztem s kijővök  leváltani  kolleganőmet . Közben megkérdezem (behozták a tartozást?) Aztmodja a kolleganőm ahogy kiléptem a cassából egyből elindult (Azóta is hozza a pénzem)
 

 
A mi boltunk - január 13 E-mail
2011. január 13. csütörtök, 22:05

Ma igazán felboszantott egy vevő ,de csak nyelnem kellett a butaságát, Kereskedelmi szabály, hogy a vevővel nem vitázunk csak szépen megpróbáljuk a mi igazunkról meggyőzni.Atörténet úgy kezdödött hogy a tanuló lánynak gyakorolni kellet a pulton a kiszolgálást ,nekem az volt a feladatom hogy figyeljek rá hogyha megakad valamivel segítsek.Kiszolgált a lányka egy nőt .Én nem figyeltem mitkért mert én a kenyér osztályon szolgáltam egy másik vevőt.Arra lettem figyelmes, hogy szólt a leányzónak ,hogy nem jól árazta be az árut ,oda mentem, hogy megnézzem mi a baj ,megnéztem mit kért a vevő és megálapitottam hogy jól árazta be a tanuló.A hölgy azt mondja erre hogy kint a pult előtt kivan írva, hogy sajtos pulyka páriszi 1149.ft- nak van  írva.Erre én mondom neki hogy az annyiba is kerül de ő sajtos tavaszi pulyka roládot kért ami1845 ft .Tovább erősködött hogy kiírva 1149 ft van .Egyszerűen nem tudtam neki megmagyarázni hogy ez két külömböző árú.Egy másik vevő hallotta a beszélgetést és oda szólt hogy majd ő elviszi a roládot és adjunk a hölgynek párizsit ,erre  az a högy aki vitázott velem kikapta a felvágottat a kezemből és rám kiáltott (majd én elviszem).SZÍVEM SZERINT A FEJÉHEZ VÁGTAM VOLNA!De csak mosolyogtam kedvesen ahogy illik.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 8

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 429 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs