Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap
Jézuskaváró

Gyerekek Jézuska-várása. Töltsetek fel írásokat, képeket, rajzokat.

ivisz 



Karinthy Frigyes: Gyermekkori naplók (1899. december 18.)  E-mail

December 18. Vasárnap
Szombaton Karácsony lészen. Alig bírom elképzelni. De azt a  két szekundát mely a bizonyítványomba fog tollászkodni, már könnyebben elképzelem. Hát biz ugy lészen. Délelőtt akartam rajzolni de csak az akaratnál maradék. Délután eljőve Rosta Johann a cukros hugával a két éves Panczával. Pancza herczigen volt felöltözve, ugy nézeet ki mint egy téli kis angyalka. Roppant édes baba. Aztán Zoltán is eljött. Borzasztó sok földrajzt magoltam.

 
Karinthy Frigyes: Gyermekkori naplók (1899. december 17)  E-mail

Deczember 17. Szombat

Tegnapi igéretemhez képest ma nem volt isk. Délelőtt rajzoltam, rossz ebéd után olvastam Misz könyvét, oszt elmentem érte a hol nem nagy örömömre a Flechsel találkoztam szint növérét várta. Miczi óbégat hogy 3 masai lesznek nekem is jobb lesz mint neki!
Hej pedig:

Én sem nyugszom rozsákon
Hanem inkább - strózsákon.

Utközben arra az örvendetes dologra ébredtem, hogy hó eset és a mocsarak mind csuszkálhatnákosan befagytak. Aztán Etáért mentünk, kikapta a pénzét vettünk ananászszeletet és datolyákat. Most jövénk, ágy, a melybe "Egy rút hÖlgy történeté"-nek olvasása után belébujok.
 

 
Karinthy Frigyes: Gyermekkori naplók (1899. december 16)  E-mail

December 16. Péntek

Rettentő szél ismét alig lehet lélegetni. Jozsi a ki itt rosszalkodik köhög iskolába nem megy, Mici is köhög a szalmiak cukorért, valami 6 könyve van itthon. Holnap örömömre nem lesz suly éretségi lévén. De jó is lesz a puhi ágyba most! Eh az ördöghbe irok! Irok verset rettentő mániám van.

 

 
Karinthy Frigyes: Gyermekkori naplók (1899. december 15)  E-mail

Karinthy Frigyes: Gyermekkori naplók 1898–1899 / 1899–1900 (Az 1899. év decemberi bejegyzései)

December 15. Csütörtök.

Esik a hó, igen valóságos "hó"az első e télen. Mégcsak aprószemü nagyon s ugyancsak fujja a szél erre arra. Itt ülök a kis szoba ablakánál s nézek, néha néha nagyot harapva az előttem fekvő vajaskenyérből. Igaz ugyan hogy csak ebéd után van, de hát nálunk az a szokás hogy ebéd után szoktunk uzsonnálni.

 

 
Kik az angyalok? - aronzói kisiskolások fogalmazásai  E-mail

Az angyalok légből kapott teremtmények, a paradicsomban laknak Jézussal, a Szűzanyával és a szentekkel együtt. Oldalt két hattyúszárnyuk van,  a fejükben aranykarika. Ők Jézus felesküdött testőrei, mindig állnak, sose ülnek vagy fekszenek le. A legöregebb egy sárga trombitán játszik.

A jelenlegi angyalok azokból lettek, akik nem lázadtak fel Isten ellen. De az egyik, a Lucifer, tanító úr kérem! alig termett meg, azt mondta Istennek: "Miért csak ön lehet az Isten és mi nem? Ez nem igazság!" Aztán összeszedett négy-öt ugyanolyan lövött agyu angyalt, és közösen fellázadtak. Isten akkor fogta ezt az idegesítő társaságot, és lebuktatta őket a pokol fenekére. Aztán meggyújtott egy öröktüzet és elment. Attól a pillanattól kezdve az addig fehér angyalok megfüstölődtek, két sötét szarvuk nőtt és a hattyúszárnyuk denevérré változott. Undorító!
A jó angyalok viszont nem lázadtak fel soha, és karácsonykor körbeállnak Jézus fölött.


Marcello D'Orta: Isten ingyér teremtett bennünket  (Az arzanói gyerekek evangéliuma)

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 5

Chanson d'automne

új-iVisz

 

Ki van itt?

Oldalainkat 519 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs