Szegény ember konyhája - Lecsós sertéshús 2. kuszkusszal |
Írta: Timi |
2014. december 30. kedd, 12:52 |
A mai ebéd: lecsós sertéscomb kuszkusszal
Három közepes vöröshagymát és három gerezd fokhagymát felaprítunk és kicsit megpirítunk. Ráöntünk egy üveg lecsót kicsit főzzük együtt őket. A disznócombot nagyobb darabokra vágjuk és beletesszük a lecsóba. Sózzuk-borsozzuk és öntünk rá annyi vizet, hogy a húst ellepje. Lefedjük és hagyjuk főni. A kuszkusz vizébe tegyünk ételízesítőt és sót, forraljuk fel. Adjuk hozzá a kuszkuszt és keverjük meg, majd zárjuk el a gázt és fedjük be. Felissza a vizet és már kész is van. Amikor a húsról elfő annyi víz, hogy a szaftja éppen megfelelő sűrű lesz és a hús is puha, ebédelhetünk. Nagyon finom:) A végén jutott szembe, hogy milyen érdekes ebéd is ez.. Tudod miért? |