Szegény ember konyhája - Almás kalapok |
Írta: Joli, Eszter, Timi |
2014. december 11. csütörtök, 11:39 |
Almás kalapok
Negyven deka lisztből, huszonöt deka margarinból, két tojásból, tíz deka porcukorból, egy vaníliás cukorral, egy kis doboz tejföl felével, egy kávéskanál sütőporral és egy csipet sóval tésztát gyúrunk. Betesszük pihenni a hűtőbe, kb. félórát. Eközben megpucolunk néhány almát, le is reszeljük. Teszünk rá cukrot és fahéjat. A tésztát kivesszük a hűtőből és fél centi vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval, vagy esetleg pohárral körlapokat szaggatunk a tésztából. A reszelt almából kinyomkodjuk a levét és minden második körlap-tésztára teszünk egy kanállal, a mellette lévő tésztával pedig beborítjuk. A széleit villával lenyomkodjuk, tojással megkenjük és megsütjük. Egyszerű, gyorsan kész és még finom is:) |