Szegény ember konyhája - Túrós pogácsa |
Írta: Zsuzsi |
2014. november 17. hétfő, 20:44 |
Túros pogácsa Hozzávalók: 700 g liszt 500 g tehéntúró, ha nagyon darabos a túró akkor érdemes áttörni, hogy ne legyenek benne nagy túródarabok. 500 g vaj 2 db tojássárgája 30 g élesztő 20 g só A kenéshez egy tojás A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét. Majd a tésztát forgassuk el 90 fokkal, és ismételjük meg ugyanezt. Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg. 10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz. {jcomments on} |