Szegény ember konyhája - Paradicsomos káposzta |
Írta: Timi |
2014. augusztus 24. vasárnap, 18:31 |
Rózsával csütörtökön paradicsomos káposztát ettem Egy fej fehérkáposztának leszedjük a külső leveleit, kivágjuk a torzsáját és vékonyra a gyaluljuk. Odatesszük főni, fele rész víz, fele rész paradicsomlében. Cukrozzuk, sózzuk, tehetünk bele egy fej vöröshagymát is egészben, Anyu szokott köménymagot is beletenni. Vigyázzunk, ne főzzük szét, mert az úgy már nem az igazi… Amikor puha lesz, szedjük ki a hagymát és készítsünk rántást majd forraljuk össze vele. Sült hússal, fasírttal is jöhet-ne, de a családban rajtam kívül senki nem szereti, ezért itthon nagyon ritkán főzök. Pedig szerintem finom.. Most szedtük fel a krumlit, ilyen érdekes alak termett nálunk az idén. A gyerkőcök szerint hóember:)
|