Szegény ember konyhája - Babgulyás |
Írta: Timi |
2014. május 01. csütörtök, 06:07 |
Nemrég voltam Sárszentlőrincen. Bár végig azt hittem Sárszentgyörgyön vagyok, végül is szent-szent.. Na de most már jól megjegyeztem:) Láttam Lázár Ervin rejtélyes, ágas-bogas szeder fáját. Ott így hívják azt, ami nálunk eperfa.. Ebédre, ilyen finom babgulyás volt… Vöröshagymát olajon megfonnyasztunk. Beletesszük a feldarabolt paprikát, majd a paradicsomot, fokhagymát, sót-borsot, köménymagot, fűszerpaprikát. A zölség egy kis levet enged, az egészet kicsit összeforraljuk. Ekkor már mehet bele a bab és a füstöltkolbász karikák, kockára vágott marhahús. Felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg éppen elkezd hús puhulni. Akkor jöhetnek bele a leveszöldségek, és annyi víz, hogy leves legyen. Kóstoljuk meg! Amíg fő, gyúrjunk tojásból és lisztből tésztát, készítsünk csipetkét, a végefelé főzzük bele. Hű de jó:) {jcomments on} |