Szegény ember konyhája - Lángos |
Írta: Timi |
2013. december 13. péntek, 07:50 |
Újra. már megint. még - még, mindig, lángos forevör..Szóval én mostanában úgy szoktam, lángost sütni, hogy... Fél liter langyos tejet és egy doboz natúr joghurtot összeöntök, belemorzsolok egy élesztőt és arra egy kiscsipet cukrot. Megvárom amíg éledni kezd, akkor teszek bele annyi lisztet, hogy kézi habverővel keverhető legyen, és egy nagy csipet sót, aztán simára keverem. Hagyom kelni félórát, ezután teszek hozzá annyi lisztet, hogy fakanállal "felverhető" legyen. Ez kicsit sűrűbb, mint a nokedli, de még nyúlik... Egy nagy tepsibe öntök egy kevés olajat, és a tésztát abba borítom bele, és megfordítom, hogy a teteje is olajos legyen, és ne száradjon ki amíg újra kelesztem. Azért teszem tepsibe, mert onnan könnyebb lesz letakarítanom az olajat, mégis ki tudom majd szaggatni. Ha megkelt, kiszaggatok egy darabot, olajos kézzel fogd meg, így nem fog hozzád ragadni, a szélénél fogva, húzogatva nyújtom. Forró olajban kisütöm, fontos, hogy sok és nagyon forró olaj legyen. A nyerő párosítás nálunk: a forró lángosra fokhagyma, arra tejföl, aztán sonka, végül egy kis füstölt sajt :)
{jcomments on} |