Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Írás Szépirodalom Tánczos G. Károly Kocsmai miniatűrök Tánczos G. Károly: Kocsmai miniatűrök 105. (Morzsák… – Akik már túl vannak a dolgon 7. – Bundás)
Tánczos G. Károly: Kocsmai miniatűrök 105. (Morzsák… – Akik már túl vannak a dolgon 7. – Bundás)
Írta: Tánczos G. Károly   
2013. november 25. hétfő, 12:19

Nem mentem el a temetésére, nem mintha rossz viszonyban lettünk volna, hanem mert Soós Károly – a Vizeim Karcsija – temetésén megfogadtam, hogy csak olyannak a gyászszertartásán veszek részt, aki Nagy Lajosnál is közelebb állt a szívemhez. Két miniatűrömben szerepel (16. Hej, horgászok, horgászok, 42. Nevek 2.) Íme, a harmadik, talán az utolsó.

 

Ha – és ez egy időben gyakran megesett – új pultos érkezett, Bundásként vagy Bundiként mutatkozott be. (Én magamban csak Mr. Bursnek neveztem sovány testalkata és fizimiskája alapján a Simpson család egyik figurája után.) Ennyit és csak ennyit a becenevéről.

 

67 éves volt, amikor meghalt. A múlt hét csütörtökén temették. Bádogos volt a szakmája, gyakran mesélt élményeiről. Nem ő az oka, hogy egyre sem emlékszem. Miként – pedig biztosan beszélt róluk – családjára sem, csupán egy unokájára, akinek újszülött kori fényképét büszkén mutogatta. (Meg is hívott egy italra néhányunkat.)

 

Két szenvedélyéről tudok. Az egyik – amíg engedélyezték – a nyerőautomata volt. Szecskó Janival együtt is játszottak. (Bán Mihály Jani epés megjegyzése: „Ha félóráig nem mehetnének a géphez, megbolondulnának!”) Nem nagy összegben játszott, de ha viszonylag sokat nyert, akkor is meghívott minket. Másik rendíthetetlen kedvtelésérő, a horgászatról már írtam.

 

Nem szoktunk elvontabb témákról beszélgetni, nem tudom, volt-e hite. Ha igen, hittelenül (Lásd Adyt vagy József Attilát) is kívánom neki, lelje meg a nagy halat ott, a túloldalon is!

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 393 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs