Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Írás Szépirodalom Tánczos G. Károly Kocsmai miniatűrök Tánczos G. Károly (Carlofranco): Kosztolányi az alvilágban 57.
Tánczos G. Károly (Carlofranco): Kosztolányi az alvilágban 57.
Írta: Tánczos G. Károly   
2013. november 22. péntek, 09:27

 

Tavasz és nyár között

A madár rekedten rikongott, noha a madarak nemigen rekednek be. Szipoghat szél, zokoghat eső, ordíthat orkán, a hőmérséklet lesüllyedhet akár –13˚ C alá, ők eltökélt ösztönnel fújják a magukét, trrrilláznak, harrrsognak, ritkán rrikkantanak is.

    Ennek a madárnak azonban oka volt a rekedt dalolásra, mert olyat látott, amit még a Zeppelinen edződött szemének sem hitt el, s olyat hallott (zakatolt, fújtatott, zörgött, berregett a repülőgép), amit nem hitt el a füleknek sem. A hangot hamisnak, idegennek érezte, és csőrét oly erővel nyitotta szóra – „Ilyen nincs! Ilyen nincs!” –, hogy belerekedt az ártatlan, tudatlanságból fakadó hazugságba.

Mivel a madarak szeme olyan, mint a sasé, nemcsak a repülőgépet látta, hanem a benne ülők arcát is.

Gizikéét,

Béláét,

Gebéét,

Hetedikét,

Sanyiét,

a Főnökét,

Karinthyét

és Kosztolányi Dezsőét,

amint mosolyogva, falfehéren, egykedvűen, fütyörészve, sűrűn pislogva, megilletődötten, nevetve és evoézva figyelnek egy madarat.

 

Az ég egyébként tiszta volt.

Kék. 

 

Véget ért a Tavasz…, és – remélem, ideiglenesen – ez a szöveg is. Történt ugyanis, hogy jócskán benne jártam a nyárban, és most nem találom,talán elfelejtettem lementeni a  művet, ráadásul többször gépcsere történt, így fogalmam sincs, melyik vincseszteren lehet kutogatni. (Természetesen nem nekem, mert én tök hülye vagyok ahhoz, amit csinálok.) Megpróbálkozhatnék reprodukálni a szöveget, de szellemi kapacitásom, lelkiállapotom, hangulatom és egyéb tényezők szinte lehetetlenné teszik a vállalkozást. Szomorú zárásul és egy csepp vigasztalásul fogadjanak el egy elcsépelt közhelyet: „Még úgy sosem volt, hogy valahogy ne lett volna.”

 

 

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 303 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs