Szegény ember konyhája - Rántott karfiol |
Írta: Timi |
2013. november 06. szerda, 11:29 |
Rántott karfiol Nálam két dolog van ételek bestseller listáján, az egyik a tiramisu, a másik a karfiol. A karfiol minden formájáért odavagyok. Nyersen, főzve, sütve, párolva, rántva, magában, köretként, levesben.. Ha szép duzzadt, fehér rózsái vannak, akkor legjobb. Amikor karfiolt készítek ebédre, muszáj sokat venni. Először is, már nyersen le szoktam meózni, biztos ami biztos:), ekkor már elkezd fogyni. Ha többen vagyunk itthon, akkor nyersen is több kell. Több száj, többet lát.. Odatesszük sós vízben főni, de éppen hogy csak megforraljuk, különben panírozásnál szétesik. Ez a kis idő éppen elég ahhoz, hogy a fazékból kiszabaduljon az illata.. Mire kihűl, valószínűleg elfogy fele. Panírozás a szokott módon történik. Először lisztbe forgatjuk, majd sós-borsos tojásba mártjuk, végül zsemlemorzsában hempergetjük. Ezután bő forró olajban, szép pirosra sütjük. Ennyire egyszerű, és milyen finom... hmmm:) {jcomments on} |