Szegény ember konyhája - Csipkebogyó |
Írta: Timi |
2013. október 21. hétfő, 10:30 |
Nem is tudom, hogy mi a legjobb a csipkebogyóban.. A vadrózsabokor is szép ahol terem, gyönyörű halvány rózsaszín, enyhe de csodás illatú virágaiból lesznek a csipkebogyók. Ilyentájt azokat leszedik, kettéhasítják, kikaparják a szőrös kis magokat, majd szárítják. De az én gyerekeim, a bogyókat simán leeszik csak úgy a bokorról:)) Szép piros tea készül belőle. Este egy tegyünk egy marék szárított csipkebogyót egy csésze kb. negyven fokos vízbe. Ez jó meleg, de nem forró. Reggelig hagyjuk állni, ekkor langyosítsuk és igyuk meg. Ne forrósítsuk, mert akkor a benne lévő C-vitamin lebomlik! Tehetünk bele mézet. Szóval mi is a legjobb benne.. szép,finom, egészséges, szeretjük is,van itthon..:) {jcomments on} |