Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Szegény ember konyhája Szegény ember konyhája - Reggeli
Szegény ember konyhája - Reggeli E-mail
Írta: Timi   
2013. október 10. csütörtök, 08:07

Sült szalonna, héjában főtt krumplival.

 

Én nem szeretem pucolni az apró krumplikat, olyan haladatlan és többet eldobunk a héjával, mint ami marad. Ezért először a nagy krumplik fogynak el a kosárból, majd a közepes, az apró pedig gyűlik-gyűlik.

Ha már van elég, akkor egészen egyszerűen megfőzöm héjastól.

Apró krumplikat héjastól alaposan megmosunk, majd odatesszük főni. Forrástól kezdve kb, negyed óra alatt megfő. Ezután a forró vizet leöntjük róla és hideget eresztünk . Ettől egy kicsit kihűl és máris tudjuk pucolni, ami nagyon könnyen megy, ugyanis csak le kell húznunk a krumpliról a héját.

Amíg a krupli , addig a sózott vagy füstölt szalonnából szeleteket vágunk. Ezeket beirdaljuk, úgy bevagdossuk, hogy a bőrét nem vágjuk át. Így mikor sütjük, szépen karikába fordul.

Szedünk a tányérra néhány szem krumplit és egy-két szelet szalonnát, savanyúságot, és egy karéj ropogós héjú friss kenyeret. étvágyat!

 

A héjában főtt krumpliból érdemes sokat csinálni. A maradék jól felhasználható lángoshoz, krumplis pogácsához, szilvás gombóchoz, barátunk füléhez... stb.

{jcomments on}

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 434 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs