Szegény ember konyhája - Reggeli |
Írta: Timi |
2013. október 10. csütörtök, 08:07 |
Sült szalonna, héjában főtt krumplival.
Én nem szeretem pucolni az apró krumplikat, olyan haladatlan és többet eldobunk a héjával, mint ami marad. Ezért először a nagy krumplik fogynak el a kosárból, majd a közepes, az apró pedig gyűlik-gyűlik. Ha már van elég, akkor egészen egyszerűen megfőzöm héjastól. Apró krumplikat héjastól alaposan megmosunk, majd odatesszük főni. Forrástól kezdve kb, negyed óra alatt megfő. Ezután a forró vizet leöntjük róla és hideget eresztünk rá. Ettől egy kicsit kihűl és máris tudjuk pucolni, ami nagyon könnyen megy, ugyanis csak le kell húznunk a krumpliról a héját. Amíg a krupli fő, addig a sózott vagy füstölt szalonnából szeleteket vágunk. Ezeket beirdaljuk, úgy bevagdossuk, hogy a bőrét nem vágjuk át. Így mikor sütjük, szépen karikába fordul. Szedünk a tányérra néhány szem krumplit és egy-két szelet szalonnát, savanyúságot, és egy karéj ropogós héjú friss kenyeret. Jó étvágyat!
A héjában főtt krumpliból érdemes sokat csinálni. A maradék jól felhasználható lángoshoz, krumplis pogácsához, szilvás gombóchoz, barátunk füléhez... stb. {jcomments on} |