Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Timi és az egyetem Timi és az egyetem - Olyan
Timi és az egyetem - Olyan

Néha legszívesebben az írnám: Timi és családja az egyetemen

 

 

Nem marad itthon senki, viszek magammal mindent. Gyakran eszembe jut, hogy ki erre mit mondana.. ki erről mit mesélt..most biztos beesne a pad alá... bárcsak Ő lenne itt helyettem..  szerintem kitépné a haját... szálanként:))

Rohamolvasok. Az angol megúszása után, kicsit könnyelműen vettem a kommunikáció elméletet. Jól hangzott, biztatóan, kommunikálni talán tudok  gondoltam. De rosszul tettem. A lényeg, hogy még az óra előtt el kell olvasni egy csomó dolgot, és ezekből válaszolni egy rakás kérdésre. Annyira nem egyszerű, mint ahogy hangzik. Életemben nem olvastam még ilyen nehéz szöveget, és ahhoz, hogy válaszolni tudjak, meg is kell érteni. Közben sokminden eszembe jut, például az is, hogy aki ilyeneket és így ír, annak milyen lehetett a gyerekkora. Verték-e értelmező szótárral.. és hasonlók.  Apunak is meséltem miféléket kell olvasni..

- Képzeld az egyik címe: Valóságépítés a házasságban. - Apu az ajtóban állt, először elkomolyodott, majd az orra alatt mosolyogva megrázta a fejét, és annyit mondott:

- Olyan nincs. - valószínűleg órán is ez fog a fejemben járni:)) 

Kedves Tanárnő, olyan, hogy valóságépítés a házasságban nincs. Édesapám már csak tudja, negyven éve házas

Az olvasmányból kb. ezt szűrtem le:

Minden ember létrehozza saját világát a valóságban, ezt nevezzük privátszférának. E szféra egyik alapja a házasság, amely két ember „munkáján” alapul. A házasság intézménye nélkül, a társadalmat anómia fenyegetné. Két ember önmaga újradefiniálásával hoz létre egy közös belső világot, ezáltal megváltozik az addigi valóságról és önmagukról való elképzelésük, tapasztalásuk. Múlt, jelen és jövőképük összehangolódik, társadalmi kapcsolataik is átalakulnak. Közös típuskészletet alakítanak ki.A megszületett gyermekek ezt a világot teszik magukévá, és a környezettel együtt részt vesznek annak megerősítésében

Szóval, van olyan aki így gondolja... én is gondolok sokmindent. De még van három és fél kérdésem, és egy csomó olvasnivalóm kedd éjfélig.

{jcomments on}

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 222 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs