Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Szegény ember konyhája Szegény ember konyhája - Rántott sajt
Szegény ember konyhája - Rántott sajt E-mail
Írta: Timi   
2013. július 20. szombat, 21:13

Rántott sajt

 

Vegyünk valamilyen sajtot. Lehet kapni speciális rántani való sajtot, de jó a trappista, füstölt.. én legjobban a camembert-t szeretem rántva.

A sajtot vágjuk egy-másfél centi vastag szeletekre, camembert nyolc cikkelyre szoktam osztani.  Készítsünk elő a panírozáshoz négy tálat. Az elsőbe tegyünk tejet, a másodikba lisztet,. A harmadikba üssünk bele néhány tojást, sózzuk –borsozzuk meg, és keverjük ki. A negyedik tálba zsemlemorzsát, lánykori nevén prézlit teszünk.

Most jön az, amit nemrégen tanultam. A panírozási technika felsőfokon:))

Jó esetben van két kezünk, még jobb esetben az egyik jobboldalunkon van a másik a balon. Ezért nevezzük őket jobbkéznek és balkéznek. Az olyanoknak, mint én, két balkezük van. Ez azért jó, mert mindkét kezükkel képesek bénázni. Na szóval.. Az egyik kezünkkel nyúlunk a nedves, mint tej és tojás, dolgokba. A másikkal a száraz, mint liszt és zsemlemorzsa, dolgokba. Ez, azért jó, mert ha ugyanazzal a kezünkkel nyúlkálunk mindenhova, végül a kezünkön lesz a legvastagabb a panírréteg. De így, hogy a nedves és a száraz dolgok elkerülik egymást, ezt megússzuk.  

A sajtszeletünket mártsuk először a tejbe, csepegtessük le és tegyük át a liszbe. A tejtől a liszt jól rátapad a sajtra. Ha mindenhol jól beliszteztük, tegyük a tojásba aztán vissza a lisztbe és újra a tojásba. Végül, de nem utolsó sorban forgassuk bele a zsemlemorzsába.. Forró olajban, mindkét oldalát megsütjük. Tehát sorrendben: tej-liszt-tojás-liszt-tojás-zsemlemorzsa, így majd a melegtől olvadt sajt a bundájában marad. Rengeteg féle köret illik mellé, de jó szendvicsben, sőt csak úgy magában is..

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 267 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs