Szegény ember konyhája - Rántott sajt |
Írta: Timi |
2013. július 20. szombat, 21:13 |
Rántott sajt
Vegyünk valamilyen sajtot. Lehet kapni speciális rántani való sajtot, de jó a trappista, füstölt.. én legjobban a camembert-t szeretem rántva. A sajtot vágjuk egy-másfél centi vastag szeletekre, camembert nyolc cikkelyre szoktam osztani. Készítsünk elő a panírozáshoz négy tálat. Az elsőbe tegyünk tejet, a másodikba lisztet,. A harmadikba üssünk bele néhány tojást, sózzuk –borsozzuk meg, és keverjük ki. A negyedik tálba zsemlemorzsát, lánykori nevén prézlit teszünk. Most jön az, amit nemrégen tanultam. A panírozási technika felsőfokon:)) Jó esetben van két kezünk, még jobb esetben az egyik jobboldalunkon van a másik a balon. Ezért nevezzük őket jobbkéznek és balkéznek. Az olyanoknak, mint én, két balkezük van. Ez azért jó, mert mindkét kezükkel képesek bénázni. Na szóval.. Az egyik kezünkkel nyúlunk a nedves, mint tej és tojás, dolgokba. A másikkal a száraz, mint liszt és zsemlemorzsa, dolgokba. Ez, azért jó, mert ha ugyanazzal a kezünkkel nyúlkálunk mindenhova, végül a kezünkön lesz a legvastagabb a panírréteg. De így, hogy a nedves és a száraz dolgok elkerülik egymást, ezt megússzuk. A sajtszeletünket mártsuk először a tejbe, csepegtessük le és tegyük át a liszbe. A tejtől a liszt jól rátapad a sajtra. Ha mindenhol jól beliszteztük, tegyük a tojásba aztán vissza a lisztbe és újra a tojásba. Végül, de nem utolsó sorban forgassuk bele a zsemlemorzsába.. Forró olajban, mindkét oldalát megsütjük. Tehát sorrendben: tej-liszt-tojás-liszt-tojás-zsemlemorzsa, így majd a melegtől olvadt sajt a bundájában marad. Rengeteg féle köret illik mellé, de jó szendvicsben, sőt csak úgy magában is.. |