Szegény ember konyhája - Pupusas |
Írta: Timi |
2013. július 19. péntek, 19:07 |
Mi a csuda az a pupusas??
Rákerestem a neten, El Salvador nemzeti étele, tortillához hasonló, a recept szimpatikusan egyszerű. Harminc deka lisztből, 120 mili vízzel egy nagy csipet sóval, fél csomag sütőporral és fél deci olajjal, puha tésztát gyúrunk. Hagyjuk állni, addig készítsük el a tölteléket. A töltelékbe tegyünk egy konzerv kukoricát, és egy konzerv borsót, persze előtte öntsük le róluk a levet. Keverjünk hozzá füstölt sajtot, egy kis doboz tejfölt, apró kockára vágott savanyú uborkát, sózni - borsozni, aztán jól elkeverni, kész. A töltelék ezerféleképpen variálható, tehetünk bele nagyon sok mindent, sonkát, túrót, márványsajtot, camembert, hagymát, paprikát, főtt tojást.. attól függ mi van otthon. A tésztát hat részre osztjuk, kicsit kinyújtjuk és a töltelékből teszünk a közepére. Jól becsomagoljuk, sehol ne legyen defektes, majd forró serpenyőben minkét oldalát pár percig sütjük. Régen, amikor a Mamám tésztát nyújtott, mindig sütött nekem belőle a teatűzhely platniján, azok néztek így ki. Ilyen szép tarka-sötétbarna foltosan., az illatuk is hasonló. Lemerném fogadni, hogy valahol ez a pupusas is így találódott ki.. Mindegy, mert finom, tényleg nagyon finom.. |