Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Írás Nem annyira szép irodalom Kisolga Haddelhadd három tételben (kisolga)
Haddelhadd három tételben (kisolga) E-mail
Írta: Csukásné Kis Olga   
2013. június 27. csütörtök, 08:21

1. Tétel: Közelít

(Egy kiállítás előtt)

Közelít a nap, amikor… Az… Pontosan… Ott… Talán… Remélhetőleg… De, ha mégsem?... De igen!... De, ha nem!... Nem dől össze a világ… Eddig sem volt… Bánom, ha nem?... Csak kicsit!... Akkor még nem jött el az ideje…

Mi lesz, ha rosszul fogadják? Megváltozik valami? Lehet! Tudok változtatni? Lehet! Érdemes változtatni? Aligha! Azért egy kicsit, talán… Alapvetően? Nem! Úgy nem lehet! Csak, amit magamtól is, belülről változtatnék…

Jó lesz, hogy más is látja? Jó lesz! Mit mondanak majd? Fontos? Igen! Megtudom? Aligha! Leírják majd? Remélem! De, ha nem? Csak megérzem!

Azután változik valami? Alapvetően nem! Ha tetszik, lesz folytatás, mert ösztönöz. Ha nem tetszik, lesz folytatás, mert ösztönöz, hogy kifejezőbb legyen.

Várom?

Várom!

El tudom képzelni?

Csak azt hiszem, de aligha!

Mégis, jó lesz?

Reménykedem!

Megéri?

Megéri!

Ó, csak másoknak is jó lenne!

2. Tétel: Közben

(Egy el nem küldött levél)

Kedves Nándi, Timi, Zsuzsi, Pirinyó, Zsolti, Samu Peti, Nagy Tamás, Kara Zoli, Holló Attila, Kun Laci, Kerényi Fanni, Polyák Mónika, Barcsik Ibolya, Koskár Emese, Busi Anikó, Barna Ági, Komlósiné Kriszti, Králik Mónika, Kulhanek Réka és Kócsó Erika, Szökéné Évike, Ujlaky Pisti,  Ködmön Évi, Csukás Anna, Lakatos Feri, Pálfi Gabi, Oláh Ferike, Edit, Marianna, Kati, Esztella, Karcsi, Károly Gyuri…!

Hívlak és várlak Titeket a Csongrádi út 5.-be június 22-én, szombaton 21 órától a Luxemburg zenekar koncertjére és az azzal egy időben működő kiállításra, ahol láthatók lesznek Virág Zoltán képei, Holtság Károly üveg remekei, Szilágyi Boglárka képi látásai és Csukásné Kis Olga kisplasztikái.

Gyere el, és érezd jól magad egy különös esten, ahol magaddal is találkozhatsz!

3. Tétel: Megvolt!

(Gondolatok a haddelhadd után közvetlenül, legalábbis akkor azt hittem)

Megvolt tehát.

 Hogy mi szűrődött belőle, még nem tudni. Talán később, egy kis idő elteltével.

Könnyű volt azt mondani bölcsen, hogy ha tetszik, örülök neki, ha nem tetszik másnak, azt is elfogadom. A belső hajtóerőnek engedelmeskedtem, amikor valamit létre hoztam. Most megmutatom másoknak is, amit én szépnek vagy fontosnak találok.

A valóság azonban más, mint a legélénkebb képzelet.

Például kiderül, hogy nem is az a lényeg, hogy mit szólnak, hanem, hogy egyáltalán megnézik-e?

Aztán persze megnézik. És vérszemet kapsz. Mindenkivel megnézeted, még azzal is, aki, lehet, hogy nem is akarta volna. Nem tolakszol, de azért várod, hogy valahogy megnyilatkozzon. Nem is csak pont rólad, hanem úgy az egészről, minden résztvevőről, mindenről, amiben benne volt a munkád.

Fel mered szólítania látogatót, hogy írjon a vendégkönyvbe. Egy erőteljesebb invitálás után azonban magadba szállsz, és nem erősködsz ez ügyben a látogatás végén.

Na és kik voltak a vendégek?

Elképesztő.

Föl sem lehet fogni, vissza sem lehet idézni mind, hogy kik fordultak meg, mit mondtak, hogy viselkedtek. Ismertek, ismeretlenek, néha szótlanok, sokszor nagyon is beszédesek, kedvesek, érdeklődők… És csak hömpölyögtek, mint az áradat. Néha pár perc szünet, mikor azt hiszed, hogy vége, de aztán egy újabb hullám...

Filmre kellett volna venni, hogy felidézhető legyen néhány jó pillanat, de az idő úgyis kirostálja az érett búzaszemeket.

Lehet, hogy nem is az a fontos, hogy konkrétan mi történt, mi hangzott el, hanem, hogy milyen volt az össz  benyomás.

Az pedig jó volt! Nagyon sok kis csoda történt. Nem pont az alkotáshoz, inkább az emberi létezéshez adott pozitív töltést!

Összegezve, nagyon jó volt, de elképesztően fáj a lábam!

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 271 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs