Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap
Szegény ember konyhája - Rakott brokkoli

 

A rakott brokkoli titka.. hmmm:))

 

„A rakott brokkoli titka, hogy  szerecsendiós vízben kell megfőzni a brokkolit, úgy jobban előjön az íze és két réteg sajtot- tejfölt kell bele tenni”

Tehát a brokkolit rózsákra szedjük és pár percig szerecsendiók sós vízben főzzük. Leszűrjük, félre tesszük. Egy fej apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítunk, majd belepakoljuk a kívánt formára vágott pulyka vagy csirkemell filé darabokat. Sózzuk-borsozzuk, hét-nyolc percig sütjük. Egy  sütésre alkalmas edény alját kibéleljük vékony füstölt szalonna vagy „békön” szeletekkel.  Erre pakoljuk a félig-meddig főtt brokkolink felét. Vegyünk egy nagy doboz tejfölt, felét kenjük a brokkolira, enyhén sózzuk és szórjuk meg sajttal. Most jöhet a husi, egyben az egész szaftostól, hagymástól, szépen eloszlatva a sajt fölött. Erre a brokkoli másik fele, majd a tejföl másik fele, egy csipetnyi és a maradék sajt. Toljuk sütőbe, süssük pirosra.

Szinte elronthatatlan, ugyanilyen jól működik sokféle zöldséggel, pl. :karfiol, zöldbab, krumpli..{jcomments on}

 

Chanson d'automne

új-iVisz

 

Ki van itt?

Oldalainkat 929 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs