Szegény ember konyhája - Fasírt |
Írta: Timi |
2013. március 18. hétfő, 07:44 |
Fasírt Veszünk fél kiló darált húst. A legjobb ha inkább veszünk fél kiló dagadó vagy lapocka disznó részletet és ledaráltatjuk. Mert különben ha már eleve darálva van, ki tudja biztosan, hogy mi került bele. Két szikkadt zsemlét vízbe áztatunk, egy fej hagymát apró kockákra vágunk, két-három gerezd fokhagymát is nyomunk mellé. Két tojással együtt hozzáadjuk a husihoz, sózzuk-borsozzuk és egy kis őrölt paprikát is teszünk bele. Végül a két jól kifacsart ázott zsemlét. Mehetne bele sokféle fűszer, ki mit szeret. Én szeretem benne a mustárt és a petrezselyemzöldet. Most jön a legjobb rész, két kezünket használva, jól összegyúrjuk. Ha nagyjából mindenütt van minden, kb., egy evőkanálnyiból golyókat formálunk, kicsit meglapogatjuk és forró olajban mindkét oldalát kisütjük. Tört krumpli, főzelék, zöldséges rizs mellé. Vagy bele vele egy zsemlébe, savanyú uborkával. Hmm.. {jcomments on} |