Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

Rachel és Én Bevezető E-mail
Írta: Farkas Gabriella   
2013. február 21. csütörtök, 11:02

Rachel és Én

 

Bevezető

 

Skizofrénia, téboly, drogfogyasztás, elszigeteltség.

 

A hétköznapi ember számára biztosan elég távoliak ezek a fogalmak. A Reason Of Delicious lakóinak azonban egyáltalán nem idegenek ezek a szavak. Hiszen ez a hely tárt karokkal várja mindazokat, akiket megsebzett az élet, a társadalom talán visszafordíthatatlanul deformálta a jellemüket. A karaktereim alapvetően emberek, csak a társadalom, az életük vagy a múltjuk tette őket azzá, akik. Rachel két énjén keresztül valójában a világ két arcát ismerhetjük meg. Megismerjük az írónőt, aki írói válságban szenved. De mégis küzd, hogy "normális" életet éljen és annak reményét egy mindent elsöprő szerelem jövetelétől várja. Vállalja a küzdelmet a valóságával, próbálja formálni azt, keresi a helyét és ez által önmagát. Ezzel szemben Rachel a néma kétségbeesést, a lemondást képviseli. Értékrendje a végletekig eltorzult. Már nem képes szerepet betölteni a saját életében. A drogok világába menekül és megalkot magának egy olyan világot, ahol nem érzi a fájdalmat és elbujdokolhat a környezete elől.

 

" ahogyan a bogárlárvák ették lelkének egészséges részeit. Úgy vált részesévé a bűn, mint másnak a remény..."

 

A történetet átszövöm azonosságokkal és meglepő ellentétekkel. Az elején még teljesen elkülönül a főszereplő két személyiségeaz események folyamán egyre inkább összemosódnak ezek az elkülönítő jellegek. Azonban a "két szereplő" csupán az álmaikban érintkezhetnek közvetlenül. Az ellentétek rendszertelensége végül szétbomlasztja a cselekményszálat. Ezért az olvasónak is nehéz eldönteni, Rachel melyik énje van felszínen. Az E./1.)Én) személyben megszólaló az írónő, míg a  E./3.ben megszólaló (Rachel)  bemutat egy lányt aki a drogok világába menekül és mesél függőségéről és utazásairól. A megfogalmazás módban különül el a főszereplő két énje Változást hoz  az, mikor az írónő megismerkedik Temmuzzal, a török származású rendőrrel aki egy fontos ügyben nyomoz a városban.  Rachel kapcsolatban áll a drogmaffia egyik leszármazottjával Sinussal. Mikor Temmuz tudomást szerez az írónő másik életéről, egy kétséges személy leírás alapján és megtudja azt hogy kapcsolatban áll Sinussal, szakít vele. Ezután Rachel megpróbál véget vetni az életének, de egy fiú megmenti őt.  Egy pszichiátriára kerül ahol felállítják a diagnózist: skizofrénia.  A személyisége szinte mondatonként váltják egymást.

A történet sok, a világot megrendítő kérdést tesz fel. Megsejtet egy Utópiát és beszél egy bizonyos mély tudatról vagy a létezés mögötti valóságról, megjeleníti az ember könyörtelen isten keresését a földön.

Fordulópont az mikor a főszereplő felismeri a betegségét, a szálak összekuszálódnak. Ez a kettőség végig kíséri a cselekmény vonalát és Rachel egész életét is. A regény végén fény derül, olyan tényekre, melyek választ adnak, azokra a dolgokra, amit addig homály fedett,

rACHEL ÉS é

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 327 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs