Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Szegény ember konyhája Szegény ember konyhája - Hot - dog
Szegény ember konyhája - Hot - dog E-mail
Írta: Timi   
2012. december 28. péntek, 22:01

 

Ó Hot - dog, miért vagy te Hot - dog..:)

 A virsli közeli rokonságban áll a párizsival. Finomra aprított, fűszerezett, bélbe töltött, hőkezelt húspép. Eredetileg marha színhúsból és disznó szalonnából készült. Nem tudom, létezik –e ma még ilyen virsli..

A jóféléket juhbélbe vagy emészthető bélbe töltik. Az emészthető műbél a marhabőr kollagénjéből készül.

Az olcsóbb virsli előállítása érdekében, olcsóbb alapanyagokat is használnak. Zsírosabbak és rosszabb minőségű húsból vannak, és bőrkét is tartalmaznak. Az ilyen szavaktól, mint bőrke és szeparált húspép kezd elmúlni minden virslibe vetett bizalmam. A szójafehérje ezek után már felettébb vonzónak tűnik.. Az olcsóbb virslik inkább puhák mint roppanósak, és műbélbe töltöttek.

Nitrites pácsó, a színét biztosítja. Polifoszfát,azért felel, hogy a virslink főzéskor ne zsugorodon. Aszkorbinsav, azért kell bele, hogy ne barnuljon, egyébként ez a c vitamin. Trinátrium-citrát, növeli a koncentrációt, mégsem érzed sósnak. Nátrium-glutamát ízfokozó, magáért beszél.

Ha még nem ment el a kedvünk, készíthetünk hot-dogot:

A virsli bélbe töltött, roppanós, harapható, de nem darabos. A virslit főzni nem nagyon kell, csupán 2-3 percig, így az íze és az állaga is megmarad.

A hot-dog készítés nem egy nagy dolog. A nagy kiflit felvágom, nem ketté, hanem csak úgy kinyitomÍgy szemben beleborítom egy forró serpenyőbe, hogy picit megpiruljon. Azután jöhet ami kell. Saláta, uborka, sajt, mustár, ketchup, majonéz.. ki mit szeret.

Hagymakarikákat megforgatunk egy kis lisztben, és olajban pirosra sütjük. Ezzel megszórjuk a fentebb említett hot-dogot, kész is az amerikai változat.

Az én nem olyan nagyon régi.. szóval amikor még.. pár éve, évtizede.. Na, jó nevezzük békebeli hot-dognak! Levágták a kifli tetejét, egy forró rúdra húzták és hagyták átmelegedni. Levették, nyomtak bele egy kis mustárt, majd beletuszkolták a virslit is. Nekem ez az igazi:)

 

Hozzászólások 

 
#1 pirike28 2012-12-29 14:50
Szilveszteri sütemény

½ kg finomliszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, 1 sütőpor, 2 egész tojás, 1 vaníliacukor.
Ezekből linzertésztát készítünk. Kettőbe osztjuk, az egyik felébe 2 kanál kakaót dolgozunk bele. Kerek vagy cakkos formával kiszaggatjuk, halvány, fehéres színűre sütjük. A két fajtát lekvárral összeragasztjuk .
Nem csak Szilveszterre jó!
 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 335 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs