Szegény ember konyhája -Reggeli |
Reggelire, uzsonnára. Sajtos, kukoricás, gyakorlatilag házi zsemle töltve
Fél kiló lisztet, egy csomag élesztőt, egy nagy csipet cukrot, két nagy csipet sót, húsz deka vajat összegyúrunk annyi langyos tejjel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Tegyük langyos helyre had keljen. Közben szűrjünk le egy doboz konzerv kukoricát. Keverjük el húsz deka apróra vágott sonkával, egy tömlős sajttal, és pár kanál tejföllel. Most ez lesz a töltelék. Most vegyük elő a tésztánkat, és nyújtsuk ki, kb. egy centi vastagra, majd szaggassunk belőle köröket. A töltelékből tegyünk a korong közepére, és egy másikkal fedjük be. Nyomkodjuk le a széleit, hogy a töltelék biztos benn maradjon. A tetejét kenjük meg tejföllel jól elkevert tojással, és szórjuk meg sajttal. Mehet is a sütőbe, addig sütjük, amíg illatozni kezd, a sajt megolvad, és szépen színt kap. Nyugodtan készítsünk belőle jó sokat:) |