Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap
Szegény ember konyhája - Spenótos tészta márványsajttal

Végre hazaértem, és nem üres kézzel, hoztam receptet:)

 

Tegnap suli előtt Erzsivel, aki a csoport társam, betértünk egy kávéra a suli melletti lelőhelyre. Akkor láttam, hogy az aznapi menü, spenótos tészta márványsajttal. A spenótot annyira nem, de a márványsajtot szeretem. Két óra felé, már nagyon-nagyon jól hangzott a spenótos tészta:) Volt húsz percem, uzsgyi enni! Bedugtam az orrom a helyre, megszállta a fokhagyma és a márványsajt illat, de már elfogyott. Az illatából ítélve finom volt, és el is fogyott, ez is affelé mutat, hogy jó. Így ma ebédre ez lesz.

 Én fagyasztott spenótból készítettem, de frissel csak még jobb lehet. Először is, odateszünk vizet forrni a tésztának. Ezután egy-két gerezd fokhagymát zúzva, olajon megfuttatunk, és rátesszük a spenótot. Főzzük pár percet, közben sózzuk-borsozzuk. (enyhén sózzuk, mert a márvány sajt is sós) Ha felforrt a víz, tegyük bele a tésztát, néha keverjük meg. Figyeljünk rá, három- négy perc forrás után általában kész. Öt-hat perc rotyogás a spenótnak is elég ahhoz, hogy ne legyen nyers. Ekkor, tesszük hozzá a tejfölt, és a tészta főzővizéből egy merőkanállal, aztán alaposan elkeverjük őket, majd belereszeljük a sajtot is. A tésztát szűrjük le, és tegyük a spenótos márványsajtos szószba.

Tényleg nagyon finom:)

 

Chanson d'automne

új-iVisz

 

Ki van itt?

Oldalainkat 2055 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs