Szegény ember konyhája - Petrezselymes krumpli |
A petrezselymes krumpli, az egyik legjobb dolog sült- rántott stb.. husik mellé A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk, ezután sós vízben megfőzzük, közben jó sok petrezselyemzöldet apróra vágunk. Ha valaki véletlen nem tudná, a fehér répa=petrezselyem, ennek a zöldje=levelei, a petrezselyemzöld. Szerintem a petrezselyem helyett vagy mellett, nagyon finom a zeller zöldjével is. Tehát megvan a főtt krumplink és az aprított petrezselyem zöld. A krumpliról leöntjük a vízet, és egy tálba olajat öntünk, beletesszük a zöldet és átmelegítjük. Majd hozzátesszük a főtt krumplit és azért, hogy a petrezselyem íze és illata jól átjárja, óvatosan kevergetve még együtt is sütögetjük egy picit. Méltó és hálás körete szinte mindennek a sült csirkétől, a rántott karajig.:)
{jcomments on} |