Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Timi és az egyetem Timi és az egyetem - Először
Timi és az egyetem - Először

 

Mentem, voltam, jöttem. Bővebben..

A csütörtök reggel kissé kapkodósra sikerült. „ Ünneplőbe kell menni” közölte Panni lányom. Aztán mire felöltöztünk ünneplősen, az idő elszaladt és magamnak még nem pakoltam semmitGyorsan bedobáltam pár cuccot, már fél hét múlt, el fogok késni! Na, mindegy legfeljebb nem viszek kaját, gondoltam. Mentem Apát előkerítenivégre indulhatunk. Megtaláltamkonyhában , éppen szendvicseket gyártott, nekem:) Így, mégsem haltam éhen. Az oda út jól telt, már Pécs felé is őszül rendesen. Első napon: Település és társadalom, Társadalmi struktúra és rétegződéselméletek voltak. Csak azért írom le, mert szerintem borzalmasan hangzanak:)) De nem azok, inkább érdekesek. Az első vizsgájára keresnem kell egy kisfalut, és le kell írnom az életét. Ott majd valakivel interjút kell készíteni, „Csak ne a polgármesterrel, mert az úgysem mond igazat” kaptunk jótanácsot. Szerettem volna megfordítani a dolgot, elmenni egy zsákfaluba ahol cigányok élnek, és nincs semmi. Van ilyen, száz százalékos munkanélküliség és képzetlenség, se orvos, se patika, iskola sem, semmi.. nemhogy intézmények.. Na, mindegy mert nem mertem itthon megmondani mire készülök, rögtön kiakadnának.Így elhalasztottam, és kerestem olyat, ahol sokféle ember tud együtt élni. A második óra, rétegződés elmélet: Marx, Wéber..  A következő nap demográfia és matek.  A demográfia tanítója huszonévesnek tippelt, gondoltam  „már érdemes volt eljönni:))” A születésszám, házasság és az ezeket befolyásoló tényezőkről volt szó, a nappalisokkal voltunk együtt. Jól megtanultuk azt is, hogy miért nem születnek gyerekek, miért nem lehet gyerek mellett tanulni, miért nem házasodunk…  Belül vigyorogtam rendesen:)

Most történt először, hogy tényleg ott voltam, gondolatban sem maradtam teljesen itthon. Egyszer csak azt vettem észre, hogy mosolygok, és tudok gondolkozni. Először voltam tényleg én ott, most először tudtam biztosan helyen vagyok, és ott szeretnék lenni. Most éreztem magam először jól Pécsett:)

Hogy mi lesz.. Apa szerint, az önkormányzatnál fogok dolgozni egy irodában. Apu, teljesen feleslegesen, félt a politikától. Anyu attól fél, hogy megölnek a rasszisták. A barátaim túlbecsülnek..  Mégiscsak tudom mi lesz. Az a pár év gyorsan elrepül majd, és nagymama leszek. Finomakat fogok főzni, jól fogok tudni hallgatni, igyekszem majd okosan válaszolni. Az unokáim mamája leszek, aki  nagyon tud szeretni  és melegen átölelni.

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 373 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs