Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Szegény ember konyhája Szegény ember konyhája - Zakuszka
Szegény ember konyhája - Zakuszka E-mail
Írta: Timi   
2012. szeptember 09. vasárnap, 07:11

 

Zakuszka

Nálam még csak tervben van, de megbízható forrásból tudom, hogy finom::))

Veszünk öt kiló padlizsánt, sütőben megsütjük, majd lehúzzuk a héját. Apró kockákra vágjuk, vagy ledaráljuk. A fémtől a padlizsán megfeketedik, ezért rozsdamentes darálót vagy fa esetleg műanyag kést kell használnunkÖt kiló pritaminpaprikát is ledarálunk, egy kiló hagymát pedig apróra kockázunk. Indulhat a zakuszka hadművelet:)

A hagymát két deci olajon megdinszteljük. A darált paprikát pedig nyolc deci olajon sütjük egy darabig, azért, hogy a leve kicsit elpárologjon. Ha ez kész, a hagymát és a paprikát összeöntjük, teszünk hozzá másfél liter sűrű paradicsomlevet, sót, borsot. Együtt főnek tovább, egészen addig amíg elég sűrű zakuszkánk lesz. Ha a tetején megjelenik az olaj, készen van. Üvegekbe kanalazzuk, jól lezárjuk, és takaróba tesszük, hogy lassan hűljön ki. Tartósítószer nem kell bele, eláll. De ha felbontjuk együk meg pár napon belül.

Az ismerősöm szerint, bár egyszerűen a kenyérre kenve is nagyon finom, de sajttal megszórva és kicsit megsütve egészen fantasztikus. {jcomments on}

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 381 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs