Szegény ember konyhája - Fokhagymaleves |
Írta: Timi |
2012. szeptember 03. hétfő, 09:07 |
A fokhagyma, mint leves A dolog elsőre nem volt szimpatikus, mert a fokhagyma elég határozott, intenzív, markáns.. szóval azt gondoltam olyannak való, aki fokhagyma imádó. A rendes embereket meg jól letaglózza..:)) De tévedtem, mert finom! Kezdjük úgy, hogy főzzünk dupla adag húslevest. Felét ma megesszük, a másik fele jó lesz holnap. Egy fej vöröshagymát olajon dinszteljünk meg (ez amolyan átmenet a főzés és a sütés között, már nem fő-még nem sül) a vége felé tegyünk bele egy egész fej fokhagymát reszelve, és melegítsük össze. Most mehet rá két ek. liszt, pár másodpercig együtt pirítjuk, majd a tegnap főzött húsleves alappal felöntjük. (persze ugyanolyan jó, ha felöntjük vízzel és dobunk bele két húsleves kockát)Sózzuk, borsozzuk, babérlevelet teszünk bele és pár csepp ecetet. Összeforraljuk, és amíg ez tart, elkészítjük a kenyérkockákat. A kenyeret apróbb kockákra vágjuk, és pár percre betoljuk a sütőbe, mikor már világosbarna és ropogós el is lehet zárni a sütőt. Kész a leves, a technika a következő: szedsz egy tányér levest, majd teszel bele egy marék kenyérkockát. Nem is tudom melyik a finomabb, a leves vagy a kocka.. de a kettő együtt nagyon jó:) {jcomments on} |