Szegény ember konyhája - Terc |
Írta: Timi |
2012. augusztus 21. kedd, 09:40 |
Terc vagy nem terc, a sterc az más.. Nemrég olvastam, hogy valaki tercet vacsorál.. No de mi az ha étel? Aztán kiderült, hogy Apu is gyakran készített ilyet régen, és szerettük. Bár mi úgy hívtuk, hogy héjában főtt krumpli sült szalonnával és paprikás pirított hagymával:) A krumplit héjában főzzük, aztán megpucoljuk . Szalonnát felszeleteljük, majd beirdaljuk és megsütjük. A vöröshagymát szabadítsuk meg azoktól a részektől, amit nem akarunk megenni, de akár simán meg is pucolhatjuk:)) Felaprítjuk és a szalonna zsírjában (ha nem elég tegyünk hozzá) megpirítjuk. A végén szórunk rá őrölt paprikát és már félre is húzhatjuk, mert a zsír éppen elég jó ahhoz, hogy átmelegítse a paprikát. Most akkor vegyünk néhány krumplit a tányérunkra és kockázzuk fel, sózzuk meg, majd tegyünk rá néhány kanállal a hagymából, kész is a terc. Jöhet még a sült szalonna friss kenyérrel a nagyon éheseknek, egy kis paradicsommal, paprikával.. {jcomments on} |