Szegény ember konyhája - Káposztaleves |
Írta: Timi |
2012. július 15. vasárnap, 08:33 |
Káposztaleves A káposztaleves klasszikus fogyókúrázós étel, és egy Louis De Funes film :) Az ember nem emészti meg a cellulóz rostokat, ami a növények kültakarója, „bőre”. A káposzta leveleinek nagy felülete miatt, különösen sok cellulózt tartalmaz. Ezért nem hizlal, valahol olvastam régebben, hogy a káposzta emésztéséhez több energiát használunk el, mint amennyit nyerünk vele, ezért nevezik mínuszkalóriás ételnek is. /egyéb mellékhatásai a Funes filmben:)) / A káposztaleves kapszulától konkrétan sikítófrászt kapok… Sárkány ellen sárkányfű. A c vitamin is fogyaszt, ha nem eszel mást mellette ;).. A leveshez egy nagy fej édes káposztát, két-három paradicsomot, vöröshagymát, zöldpaprikát, egy szép zellergumót, pár darab sárgarépát, megmosunk – pucolunk – kockázunk. Nagy fazékba odatesszük főni, sózzuk – borsozzuk, és ha nem tudsz meglenni ízfokozó nélkül néhány leveskockát is tehetsz bele. Félóra alatt készre fő, szerintem nem is lehet olyan rossz, főleg ha elég éhes az ember..{jcomments on} |