Szegény ember konyhája - Almás piskóta |
Írta: Timi |
2012. február 07. kedd, 11:03 |
Almás piskóta Pont olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Az almát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, én ezt uborka gyalun oldottam meg. Cukrozzuk, fahéjazzuk és hagyjuk állni egy órát. Ezután egy tepsi aljára sütőpapírt terítünk és vékonyan beolajozzuk. A kicsavart almát a tepsibe terítjük és szórunk rá két marék zsemlemorzsát. Begyújtjuk a sütőt előmelegedni. Tíz tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 10 ek. porcukorral, egy vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásfehérje-hab felét és tíz kanál lisztet, simára keverjük. Majd a maradék fehérje habot is, de ezt már óvatosan, fakanállal keverve, hogy ne nagyon törjön össze. ( egyébként így készül a piskóta) A tészta felét öntsük az alma tetejére, a maradékba keverjünk egy kanál kakaóport, és csurgassuk az előző adag tetejére. Toljuk a sütőbe, és süssük meg. Kivettük, de most alul van az alma.. Ki kell kiborítani a tepsiből, óóúú..:) Tettem az asztalra egy másik sütőpapírt, körbevágtam a piskótát, mert néhol odakapaszkodott. Óvatosan megemeltem , és gyorsan az asztalra borítottam. Leemeljük róla a tepsit , és tádámm:)) Szelhetjük, ehetjük, hmmm… A fahéjas porcukor, jól állna neki szerintem,de ez már csak akkor jutott eszembe, miután elfogyott. |
Hozzászólások
Kivajazunk egy közepes tepsit vagy jénait. Felszeleteljük a kissé szikkadt kalácsot, lerakjuk az edénybe szépen, mint a parkettát. Vaníliacukros tejjel meglocsoljuk a kalácsot, cukorral elkevert darált mákkal megszórjuk. Híg vaníliapudingot főzünk. Négy tojás fehérjét habbá verünk (a sárgája a holnapi panírhoz kiváló lesz). Óvatosan belekeverjük a pudingba. Egy jó harmadát szépen ráöntjük a kalácsra. Ezután a maradék sütinket is megtejezzük, rárakjuk az előző pudingos rétegre, és megmákozzuk. Végül rátesszük a maradék pudingot és a maradék mákot, majd egy kis időre behűtjük.
Nagyon kellemes édességet kapunk!
Jó étvágyat!