Szegény ember konyhája - Tejfölös borsó |
Tejfölös zöldborsó Kockára vágott húsos füstölt szalonnát zsírjára pirítunk, teszünk hozzá egy fej apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, pár szelet csípős paprikát, aztán pirítsuk együtt is. Ha a hagyma is megpirult, tegyünk bele őrölt pirospaprikát, ez így egy egyszerű pörkölt alap. Ezután mehet bele a borsó, én mirelittel készítettem. Hagytam jól átmelegedni és felöntöttem vízzel, annyival épphogy ellepje. Sózzuk-borsozzuk, babérlevelezzük:) Ha felforrt, hagyjuk pár percig főni, amikor puhulni kezd, kell bele két – három csipet liszt, és egy doboz tejföl. Főzzük össze, és készen is van. Nem szabad túl sokáig főzni, mert a borsó kemény lesz. Én nokedlit csináltam mellé, mindenkinek ízlett:) Küldjetek recepteket Ti is!
|