Szegény ember konyhája - Húsos táska |
Írta: Jost Monika |
2011. december 21. szerda, 20:34 |
Húsos táska Tészta: 25dkg liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 12,5dkg ráma. Töltelék: 40dkg füstölt, főtt tarja, 2doboz kocka sajt, 3db főtt tojás, kb kisujjnyi vastag csemege szalonna, fűszerek. A kenéshez kb 3 darab tojás sárgája. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd alufóliába csomagolva, 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztát, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, köröket szúrunk ki belőle. Minden tészta közepébe teszünk egy kis tölteléket, majd batyukat csinálunk belőle. (Vagy félbehajtjuk) Tojás sárgájával megkenjünk. Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig sütjük. A töltelékhez a hozzávalókat (tarja, sajt, tojás, szalonna) le kell darálni, aztán ízesíteni fűszerekkel. Piros arany, bors, pirospaprika, gulyáskrém, stb. Kevesebb adagot is lehet csinálni, mert biztos, hogy fog maradni, viszont szendvicsnek, melegszendvicsnek isteni finom. :) töltelékbe kell még egy kis doboz tejföl is. :) |