Szegény ember konyhája - Diós patkó |
Írta: Jost Monika |
2011. december 19. hétfő, 16:58 |
Diós patkó Eredetileg mandulás patkó, de mi dióval szoktuk csinálni. 24dkg liszt, 18dkg ráma, 1 evőkanál tejföl, 3dkg cukor, 10dkg mandula, dió, vagy mogyoró. Jól össze kell dolgozni, patkókat formálni belőle. Sütés után, még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. A recept úgy írja, hogy ki kell nyújtani a tésztát, és kiszaggatni a formát, de én sose csináltam úgy. :) Nagyon könnyű összegyúrni, és nagyon könnyű dolgozni vele. A recept nem írja, de én 170-180 fokon sütöttem, az időt nem tudom, csak figyeltem. :) Nem kell, hogy sötét legyen, mert akkor már szárazabb lesz. Még szép világosnak kell lennie, de már sültnek. Kb 10-15 perc volt 1 adag. :) Ja, és még valami. Eddig a porcukorba mindig csak a "sima" vaníliás cukrot tettem (évek óta), de most kipróbáltam a Bourbon vaníliás cukrot. Hááát, nekem a simával jobban ízlett. :) De ki, mit szeret. Így is finom azért. :) |