Szegény ember konyhája - Birsalmasajt |
Írta: Timi |
2011. október 19. szerda, 20:28 |
Birsalmasajt A birsalmákat beszerezzük, megmossuk, feldaraboljuk. Nagyon jó illata van, szerintem a legjobb az almák között. Magházastól, (magok nélkül) héjastól, főzzük meg annyi vízben, ami épphogy ellepi. Félóra alatt megfő. Kiszedjük, lecsepegtetjük, áttörjük. Én ezt krumplinyomóval csináltam. Ezután lemérjük, és annyi cukrot adunk hozzá amennyi a birspépünk. Fél kilónként, még fél citrom levét csavarjuk bele, főzzük össze. Állandóan kevergetni kell, mert szeret lekapaszkodni. 5-10 perc főzés elég. Tegyük egy, folpackkal kibélelt formába, hagyjuk hűlni. Másnap fordítsuk ki a formából, tároljuk hűvös száraz helyen, de úgysem kell sokáig elállnia:) |