Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap
Szegény ember konyhája - Gyümölcsös pite

Gyümölcsös pite


Két egész tojást, 5 dkg vajat, 2 deci tejet, 14 dkg cukrot, egy fél citrom héját és levét alaposan kikeverünk. Hozzáadunk 30 dkg lisztet, egy fél csomag sütőport és tovább keverjük. Közepes, kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk.
A tetejére félbe vágott szilvákat sorolunk. A szilvát meghintjük fahéjjal és cukorral.
Előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon kb fél óráig sütjük.
A szilva más gyümölccsel is helyettesíthető .
Nagyon finom, ugyanolyan gyorsan elfogy, mint amilyen gyorsan elkészül!

                                          

 

Hozzászólások 

 
#2 kisolga 2011-09-24 09:38
Szilvalekvár
Öt kilogramm hibátlan szilvát alaposan átmosunk, kimagozunk. Egy olyan ép zománcú lábast veszünk,(öt litereset)ami befér a sütőbe. Bele tesszük a lábosba a szilvát, öntünk rá fél deci ecetet, betesszük a sütőbe és bekapcsoljuk a legnagyobb fokozatot. Amikor felforr az anyagunk, az energiát kisebbre vesszük. Ha egy kicsit összeesik a szilva, akkor pótolhatjuk a kimaradt gyümölcsökkel, mindaddig, amíg el nem fogy. Ízesíthetjük néhány szem szegfűszeggel egy kevés fahéjjal is, de ezek nélkül is kiváló!
Ezek után nincs más dolgunk, mint várni, hogy az idő nekünk dolgozzon. Három -négy szabad óránk van, amíg a szilvából lekvár lesz.
Amikor kellő sűrűnek találjuk a "süteményünket" (lustán cseppen), hozzáadunk 1 kilogramm cukrot, összekeverjük, és jól összeforraljuk vele.
A finom lekvárt üvegekbe töltjük, lezárjuk, egy pár percre fejre állítjuk, majd az előre elkészített melegágyába, azaz száraz dunsztba helyezzük. Másnapra szépen kihűl és máris a kamra polcára tehetjük.
Az ecettől nem lesz savanyú a lekvár, sütés közben szépen elpárolog, csak megakadályozza azt, hogy odasüljön a lekvár az edény aljára, így nem kell kevergetni.
A legjobban az őszi aszalót szeretem a lekvárhoz.
Bátran vágjunk bele a lekvárfőzésbe, a befektetett munkáért bőven kárpótol minket az eredmény, a finom, illatos, ízletes lekvár!
 
 
#1 lnestimi 2011-09-20 17:34
Ma megsütöttem,sik erült, és nagyon ízlett mindenkinek!! :-)
 

Chanson d'automne

új-iVisz

 

Ki van itt?

Oldalainkat 260 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs