Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Írás Így írtok Ti Szegény gazdagok
Szegény gazdagok
Írta: Margit Norbert   
2011. szeptember 18. vasárnap, 19:42

dolog szegénynek vagy finomabban szólva kevésbé módosnak lenni :)!

Sokszor eltűnődtem már mi lett volna,ha annakidején dédnagyapám apja nem játsza el kártyán a vagyonát...csupán egy díszoklevelet elmúlt vagyonáról és a pallosát hagyta ránk....

Vajon mibe nézném a dolgokat...Vajon örülnék-e az élet apróbb ajándékainak netalán a nagyobbaknak,vajon értékelném-e azt a sok szeretetet és buzdítást amit kapok a kedvesemtől,és a családomtól?

Nem hinném...Látva a sok gazdag ifjút aki már nem tud mit kezdeni magával és elkótyavetyélik jövőjüket,kiknek a jólét Isten adta ajándék, és már természetesnek veszik azt.Bennük is megvan ám ugyanaz a vágy mint mindannyiunkban  ők sem érik be azzal amit természetesnek vesznek,és egyre csak többet akarnak...Ez a feneketlen gödör,ami mindnyájunk lelkében ott tátong okozója örök elégedetlenségnek,és szomorúságnak.Pedig ezt az erőt ezt a vágyat a saját oldalunkra is fordíthatnánk!

Miért ne lehetne ezt a kielégíthetetlen vágyat,ami a földi javakhoz köt magasztosabb célok eléréséhez használni?A szeretet,a tudás,a tapasztalás az amit a lélek magával visz a halálon túl és nem a sportkocsi,a luxusvilla meg a több millió pénz!

És éppen ezért jó szegénynek lenni!A nap mint napi küzdelem,munka mind-mind nemesíti a lelket és értelmet ad az életünknek.És persze mindenkiben ott van a jobb,könnyebb élet utáni vágy,de ez is legalább motivál minket,míg szegény gazdagnak már ez a motivációja sincsen...

Gondoljunk csak bele most kicsit elrugaszkodva a valóságtól:Ha lehetne választani halandóság és halhatatlanság között,melyikre tennénk a voksunkat?

Biztosan sokakat vonz a halhatatlanság,de gondoljunk bele tényleg olyan jó lenne-e nekünk?Hiszen ha valóban kortalanok volnánk úgy értelmét veszítené minden,mit eddig fontosnak tartottunk:A család,szerelem,barátság,gyermekkor,fiatalság,sorolhatnám...minden percet fontossá tesz,mindent megszépít a biztos halál,ezt fel-és beismervén halhatatlanjaink hamar boldogtalanná lennének és irigykednének ránk miután már nem különböztetnek meg nappalt és éjszakát.

Ugyanígy van ez a mai gazdagokkal is, szívük mélyén ők maguk is szeretnének egy békés nyugodt életet amit még nem fertőzött meg még a családon belül is a PÉNZ.Mert félnek.Féltik azt a "hatalmat" mit már megszereztek és mit már csak elveszíthetnek...Még apa és fia között is dúl a féltékenység egyik sem ereszti a vagyont ezt a MINDENT jelentő HATALMAT és az sem ereszti őket...Egészen addig míg az emberség egy utolsó szikrája is ki nem alszik szívükben...

Gondold végig,kedves olvasó,hogy mid van...mit kaptál ettől az élettől,és legyen az a mai embernek bármi apró te csak ÖRÜLJ NEKI mert az te vagy, mert az a tiéd:)És soha ne félj megosztani azt másokkal.

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 441 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs