Szegény ember konyhája - Paprikás krumpli |
Paprikás krumpli
Pucoljuk meg a krumplit, vágjuk nekünk megfelelőre. Közben hallgassunk jó zenét, hangosan ;) A hagymát olajon megfonnyasztjuk. Fonnyadás közben adjunk hozzá zöld paprikát, Nem válogat, jó neki a sárga és a piros is, és az ezek közti átmenet. Karikákra vágunk kolbászt,magam részéről a füstölt kolbászra szavazok, mert a lecsókolbász valahogy nem gerjeszt bennem bizalmat:) Aztán adjuk a fonnyadásban lévő dolgokhoz és süssük át velük. Tegyünk rá egy kanál őrölt paprikát, állítsuk takarékra a lángot, és tegyük bele a krumplit, keverjük össze. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, főzzük, amíg a krumpli elveszti azt a tulajdonságát. amit nyersnek nevezünk. Közben egy másik edényben tehetünk oda vizet forrni, de csak akkor ha szeretjük a nokedlit. Tojás, só, liszt, víz keverékéből készítsünk nokedli tésztát, és szaggassuk a forrásban lévő vízbe. Aztán ha felforrt, két három perc főzés után szedjük ki. Tegyük a már elkészült paprikás krumplira, keverjük össze. Kóstoljuk meg, aztán gondoljunk arra, hogy nem ártott volna bele sót is tenni:), aztán tegyünk bele. Kész az ebéd!Jó étvágyat:) |