Szegény ember konyhája - Perec |
Írta: Illés Edina |
2011. augusztus 09. kedd, 06:17 |
Perec
A perec receptje:
|
Szegény ember konyhája - Perec |
Írta: Illés Edina |
2011. augusztus 09. kedd, 06:17 |
Perec
A perec receptje:
|
új-iVisz
"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12
Sziasztok
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.
Én kezdem:
Egyszer volt hol...
Hozzászólások
Egy jó nagy fej hagymát finomra vágunk, olajon megpároljuk. Beleforgatunk 60 dekagramm darált húst, és fehéredésig sütjük. Ez után teszünk bele sót, borsot, oregánót, piros paprikát és zúzott fokhagymát. Egy kis vizet is öntsünk rá és fedjük le, hagy párolódjon. Egy szép nagy paradicsomról húzzuk le a héját, de maradhat is, szeleteljük fel és tegyük az ételhez. Továbbá adjunk hozzá egy piros húsú paprikát is kisebb darabokra vágva.
A hús körülbelül fél óra alatt megfő. Bontsunk ki két chlis bab és egy kukorica konzervet! Öntsük le a levüket! A bab levét mentsük meg, mert szükség lehet rá! Adjuk hozzá a babot és a kukoricát a húshoz és pár percig forraljuk össze. A bab leve eléggé erős, ezért sem árt vele csínján bánni. Persze fel is turbózhatjuk az ételünket még egy kis erős paprikával.
A legjobb, ha mindenkire rábízzuk a választást, hogy ki milyen "forrón" szereti!
Tehetünk a tetejére négybe vágott főtt tojást is, de a nélkül is finom!
Jó étvágyat kívánok!
vagy nagy:
tejfölös?,
fokhagymás?,
sós?,
- üres a gyomor!
Te sem akarod
a nyomort;
penészes leszel,
kiszáradsz!
Tétlen nézzem?
Á! Dehogy!
Hamm, bekaplak.