Szegény ember konyhája - Káposztás cvekedli |
|
Hozzászólások
#2
2011-08-08 12:40
Tegyél bele borsot is, mert ezt siettemben kihagytam a szövegből, de nem a káposztából!
Ez a káposztás cvekedli, akkor sem sértődik meg, ha nem főétel, hanem egy kacsa belsejébe töltik és megsütik. De az már egy másik recept.
Ez a káposztás cvekedli, akkor sem sértődik meg, ha nem főétel, hanem egy kacsa belsejébe töltik és megsütik. De az már egy másik recept.
Káposztás cvekedli
A káposztát szép vékony csíkokra szeleteljük. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Bele tesszük a káposztát és kevergetjük. A mikor egy kicsit összeesett a káposzta, pótoljuk a maradékkal. Megsózzuk gyengéden és kevergetjük tovább. Közben fel feltesszük a vizet a tésztának. Muszáj megismételni, hogy közben kevergetünk folyamatosan, ugyanis ekkor párolog el a víz a káposztából! Azért egy kicsit békén is hagyhatjuk, ilyenkor odakap, de ez pont jó, mert ettől lesz jellegzetesen finom íze. A mikor minden szál káposzta szép aranysárga, akkor teszünk hozzá cukrot és ezzel karamellizáljuk . Mire ez megtörténik, a tészta is elkészül. A két alkotót összekeverjük és máris tálalhatjuk.
Négy embernek körülbelül két kiló káposzta kell!
Jó étvágyat kívánok!