Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap
Szegény ember konyhája- Túróval töltött zsemle

 

Túróval töltött zsemle


Hozzávalók: tíz zsemle, fél kiló túró, két tojás, mazsola, vaníliás cukor, cukor, tej, olaj.
A sütőt beizzítjuk. A zsemléket félbe vágjuk, kivesszük a belsejét. A tojás sárgáját elválasztjuk a fehérjétől, a fehérjét felverjük habnak. A mazsolát jól megmossuk, lecsepegtetjük. Ezután a tálba kiszedett zsemle belsőkhöz morzsoljuk a túrót, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a vaníliás cukrot, a cukrot és annyi tejet, hogy ez a massza jól összeálljon. Legjobb kézzel dolgozni! Belekeverjük a mazsolát, végül a tojáshabot.
A félbe vágott zsemlék mindkét belső oldalára tejet locsolunk. Ezután megtöltjük a zsemléket a finom túrós töltelékkel.
A sütő rácsára alufóliát terítünk, és egy kis olajat cseppentünk oda, ahová sütemények kerülnek, hogy az alufólia későbbi túlzott ragaszkodását elkerüljük.
Mire elkészülünk mindezekkel, a sütő már forró, mehetnek be a zsemléink. Körülbelül tíz percig még a legnagyobb fokozaton, azután már csendesebben sütjük tovább. Jó fél óra alatt megsül.
Nagyon finom. Egy tartalmas leves után (például bab) kiváló második fogás, de csemegének is remek!


Jó étvágyat hozzá!                                                                                                                                                                                                                      

                                                     

 
 

Chanson d'automne

új-iVisz

 

Ki van itt?

Oldalainkat 360 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs