Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad. (Weöres Sándor)
Címlap
Szegény ember konyhája- Túróval töltött zsemle
Túróvaltöltöttzsemle
Hozzávalók: tízzsemle, félkilótúró, kéttojás, mazsola, vaníliáscukor, cukor, tej, olaj.
A sütőtbeizzítjuk. A zsemléketfélbevágjuk, kivesszük a belsejét. A tojássárgájátelválasztjuk a fehérjétől, a fehérjétfelverjükhabnak. A mazsolátjólmegmossuk, lecsepegtetjük. Ezután a tálbakiszedettzsemlebelsőkhözmorzsoljuk a túrót, hozzáadjuk a tojássárgáját, a vaníliáscukrot, a cukrotésannyitejet, hogyez a masszajólösszeálljon. Legjobbkézzeldolgozni! Belekeverjük a mazsolát, végül a tojáshabot.
A félbevágottzsemlékmindkétbelsőoldaláratejetlocsolunk. Ezutánmegtöltjük a zsemléket a finomtúróstöltelékkel.
A sütőrácsáraalufóliátterítünk, ésegykisolajatcseppentünkoda, ahovásüteményekkerülnek, hogyazalufóliakésőbbitúlzottragaszkodásátelkerüljük.
Mire elkészülünkmindezekkel, a sütőmárjóforró, mehetnek be a zsemléink. Körülbelül tíz percig még a legnagyobb fokozaton, azután már csendesebben sütjük tovább. Jó fél óra alatt megsül.
Nagyon finom. Egy tartalmas leves után (például bab) kiváló második fogás, de csemegének is remek!
Hozzávalók: tíz zsemle, fél kiló túró, két tojás, mazsola, vaníliás cukor, cukor, tej, olaj.
A sütőt beizzítjuk. A zsemléket félbe vágjuk, kivesszük a belsejét. A tojás sárgáját elválasztjuk a fehérjétől, a fehérjét felverjük habnak. A mazsolát jól megmossuk, lecsepegtetjük. Ezután a tálba kiszedett zsemle belsőkhöz morzsoljuk a túrót, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a vaníliás cukrot, a cukrot és annyi tejet, hogy ez a massza jól összeálljon. Legjobb kézzel dolgozni! Belekeverjük a mazsolát, végül a tojáshabot.
A félbe vágott zsemlék mindkét belső oldalára tejet locsolunk. Ezután megtöltjük a zsemléket a finom túrós töltelékkel.
A sütő rácsára alufóliát terítünk, és egy kis olajat cseppentünk oda, ahová sütemények kerülnek, hogy az alufólia későbbi túlzott ragaszkodását elkerüljük.
Mire elkészülünk mindezekkel, a sütő már jó forró, mehetnek be a zsemléink. Körülbelül tíz percig még a legnagyobb fokozaton, azután már csendesebben sütjük tovább. Jó fél óra alatt megsül.
Nagyon finom. Egy tartalmas leves után (például bab) kiváló második fogás, de csemegének is remek!
Jó étvágyat hozzá!