Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Szegény ember konyhája Szegény ember konyhája - Dinnye
Szegény ember konyhája - Dinnye E-mail
Írta: Timi   
2011. július 06. szerda, 17:15

 

Mármint a dinnye kiválasztásának titka

Volt egy kis dolgom a városban, hazafelé gondoltam veszek egy dinnyét. Kosárral mentem be a boltba, gondoltam úgyis csak egy dinnyét veszek.. Húúú.. mennyi dinnye,de melyiket a sok közülNézegettem embereket körülöttem, egy idősebb pár kopogtatta őket, ettől én még nem tudom melyik a .. Egy néni a végét nézte, megtudhattam azt szemléli mézgás –e, vagy talán régi szedésű. Nézegettem én is.. Saját módszer kell!Kidolgoztam egy új stratégiát: Menj kosárral a boltba, „Húúú..”  Ekkor válassz ki párat, mondjuk kettő és öt darab között, bár bevehetjük a játékba az egész raklapnyi dinnyét is:) Ezután számold ki melyik a hunyó:) Mormold halkan: Ec-pec kimehetsz… minden szótagnál érj az egyik gyümölcshöz, amelyiken akkor van az ujjad mikor azt mondod: „.. huss!” azt tedd a kosaradba. Vonszold el magad vele a pénztárig, ott operáld ki belőle. Nem egyszerű, felteszed a kosarad a pultra, rájössz , hogy a dinnye beszorult. Ekkor óvatosan borítsd oldalra, és feszegesd le róla a kosarat… Cipeld ki, útközben  megfordulhat a fejedben, hogy ”Ha már úgyis kerek , akár  guríthatnám is” De állj ellen, mert még megsérül.. Vidd biztonságban haza, és gyorsan kiderül, hogy módszerünk bevált –e. Igen! Édes, lédús, és ropogós:)

 

 

Hozzászólások 

 
#1 kisolga 2011-07-07 07:28
A jó dinnye kiválasztásának lépései:
Külső tulajdonságok:
Szép kerek legyen és minél nagyobb felületen "dinnye" színű! A kis szára legyen zöld, eleven, mert akkor nem régen szedték le.
Belső tulajdonságok:
Szép hangja legyen, ha finoman megpaskolod! Hogy mi a szép hang az csak akkor derül ki, ha felvágod és megkóstolod, hogy jó-e?
Sok gyakorlással tökélyre lehet fejleszteni a dinnyevásárlás tudományát. Még a házad népe is támogatja ezt a fejlesztést!
Mivel a dinnye kockásítása még nem teljesen megoldott, lehet ölben is cipelni!
Csak úgy teszek ám, mintha értenék hozzá!
 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 314 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs