Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap
Szegény diák konyhája- Löncshúsos spagetti

 

Löncshúsos spagetti

 


Elmegyünk a boltba és veszünk egy nagyobb adag, papírdobozos paradicsomsűrít ményt:150ft.- 
Ezután kosarunkba helyezünk egy csinos kis, 500 grammos löncshúskonzerv et: 250ft.- (vagy akörül)
Már csak a legolcsóbb, tojás nélküli tésztára van szükségünk, mely az ominózus, olcsó hipermaketben(e ddig is ott vásároltunk) csupán 120 ft. körül van, s imígyen hazabaktatunk. 
Otthon egy evésnyi tésztát forró vízbe helyezünk, s míg puhul, a löncshús egy csekélyke részét olaj nélküli serpenyőnkbe csusszantjuk. (természetes, hogy olajunk nincsen, hiszen az drága, de a löncshús alján megbúvó fini zsírréteget félretehetjük és később felhasználhatju k különböző gasztronómiai célokra)
Egy kicsit megpirítjuk a husit, majd ráfolyatjuk a paradicsomszósz t és meghintjük a még előzetesen a német illetőségű hipermarketben megvásárolt 34 forintos oregánóval. Egy kis só, bors az nincs és kész is van! Ezután nincs más hátra, mint magunkba tömni eme ízletes étket és ezt a műveletet megismételni minimum három napon keresztül, hiszen addig elegendőek az alapanyagok egy személyre. Bár kissé egyoldalú táplálkozásnak tűnhet, de fő a mindennapos lerészegedés, melyért az elszánt egyetemista bármit feláldoz, s zsírban csöpögő szénhidráttal tömi magát a jó ügy érdekében. S mindez csupán csak 200ft/nap.:)
Jó étvágyat!
Idézet
 
 

Hozzászólások 

 
#1 kisolga 2011-06-04 13:33
Borsó leves

A kifejtett, megmosott, lecsepegtetett borsót egy kevés olajon átforgatom. Hozzá teszem a kisebb darabokra vágott zöldségeket, majd felöntöm a megfelelő mennyiségű vízzel. Adok hozzá vegetát, babérlevelet, köménymagot, őrölt borsot (fehéret) és sót is, ha kívánja. Teszek bele hagymát és kockára vágott burgonyát. Egy tojásból, kicsi sóból, lisztből jó kemény tésztát gyúrok és elcsipedem.
Egy kis olajjal, liszttel világos rántást készítek, beleteszek egy kis kanál őrölt paprikát és az élénk forrásban lévő leveshez keverem. Máris hozzáadom a csipetkét, a finomra vágott petrezselyem zöldjét és az egész paradicsomot. Néhány perc múlva, amikor a csipetke megfőtt, már kész is van.
Illik hozzá a palacsinta!
Jó étvágyat!
 

Chanson d'automne

új-iVisz

 

Ki van itt?

Oldalainkat 301 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs