Szegény ember konyhája - Bableves |
Írta: Timi |
2011. május 02. hétfő, 06:16 |
Bableves A babot megmosom és felteszem főni, pár babérlevél, só kell bele. Elméletileg be kellene előző este áztatni, de én nem szoktam. Füstölt hússal - kolbásszal a lesz a legjobb, amit a babbal együtt teszek bele, de anélkül is tökéletes. Főzöm egy darabig, azután mikor a bab félig megfő, jöhetnek a zöldségek. Jó sok, mert elfogy. Ekkor egy tojásból és annyi lisztből amennyit az felvesz, viszonylag kemény tésztát gyúrok, és valamennyi hadra fogható porontyommal csipetkét készítünk. Ha a bab megfőtt, fokhagymás- paprikás rántást készítek, mehet a levesbe. Ha felforrt, mehet a csipetke is, 2-3 perc alatt megfő, és kész is a bableves. Nálunk ha bableves van ebédre, akkor másodikféle rendszerint palacsinta :)
|