Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Növényvilág Paprikaültetvényem (2)
Paprikaültetvényem (2) E-mail
Írta: gyalogos   
2011. február 19. szombat, 16:01

 

altHamarabb jelentkezem, mint eredetileg szándékoztam volt.
 
Tegnap ugyanis bejelentette Ilonka, a feleségem, hogy roppant sajnálja - méghozzá tiszta szívből -, de hamarosan meg kell hogy ritkítsa az ültetvényt. Méghozzá alaposan és gyökeresen.
 
Mondjuk, ehhez istenadta joga van, hiszen bár az ültetvény eszmeileg az enyém, a tettreváltás a kezdet kezdetétől az ő kezéhez tapadt. Annyira otthonos, bejáratos ő a növényvilágba, hogy én még csak a szerszámokat sem vagyok méltó utána cipelni.
 
Azt is mondta  ugyanakkor, hogy tiszteletben tartja szándékomat, amivel fotográfiákkal dokumentálnám a palánták növekedését, ezért némi haladékot még ad a paprikáknak, de értsem meg, hogy ekkora sűrűségben semmire se mennének, csak kínkeserv lenne az életük.
 
Persze, én megértettem, ezért inkább most ő sóhajtozik a rá váró kegyetlen feladat miatt és én vigasztalom. És kissé  visszásnak érzem ezt a mi játékunkat, mert úgy tűnik, hogy kísérletünkkel teremtő istent akarunk mímelni, aki beleszólhat a természet rendjébe. Éjszaka óta sűrűn hull odakint a vizes hó, vattás fehérség és latyak körül az egész világ, a benti ablakpárkányon viszont, a szűrt tejfehér fényben az életnek bókol a paprikanépség. Nem tudják, hogy pár nap múlva pusztulniuk kell. Mert mi, hogy értelmet adjunk néhány óránknak, eljátszadozunk a sorsukkal, az életükkel. Ez az, ami egyáltalán nem istenekhez méltó viselkedés.
 
De hát a kocka már el van vetve... Jöjjön, aminek jönnie kell... Talán majd egy ilyen, színpompás üveg lesz az áldozat jutalma...
 
Minden eshetőségre, készítettem egy "békaperspektívás", illetve egy "légifelvételt" a dús ültetvényről - az utókornak.
 
Ui. Még világos volt, amikor szombat délután bekövetkezett a beígért ritkítás. Kopasz ember jobban néz ki, mint ez a letarolt, miniatűr paprikaágyás.

11_febr_19_a11_febr_19_a11_febr_19_b11_febr_19_b11_febr_19_c11_febr_19_c11_febr_19_d11_febr_19_d11_febr_19_e11_febr_19_e11_febr_19_f11_febr_19_f

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 436 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs