Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Bridzsitdzsonsz naplója Tivor hozzászólása Bridzsit diétájához
Tivor hozzászólása Bridzsit diétájához E-mail
2011. február 02. szerda, 14:39

Sziasztok! Ígértem segítek a diétázóknak, nem volt időm eddig feljönni...
Most is viszont csak egy linket dobok be itt mindent leírnak átfogóan, hogy is kellene egészségesen fogyni zsírból!!! (nem csoda fogyókura!) Kérlek titeket olvassátok el alaposan nagyon sokat fog segíteni! body.builder.hu/.../ alul van egy piros TOVÁBB gomb azzal lehet majd lapozni!

És végezetül megosztom az én étrendem.
Ez már egy alacsony szénhidrátú szálkásító étrend a diétásom az magasabb ch bevitellel volt!

Reggeli: (de 10 óra körül)
30g San 100% Pure Platinum Whey+ 5dl friss fekete tea kis citrommal (cukor nélkül)+ 1dl kávé (tej és cukor nélkül) + kb. 100 gramm zabpehely+ 1000mg glukozamin+ kálcium 500mg (súlyzós edzés napokon (heti 4nap) 1 zacskó Animal pak (komplex vitamin, ásványianyag, antioxidáns, amisavas „multivitamin”) 500mg kálcium helyett! (animalba 2g kálcium van)

Napi kaja adag főzése:
100g Basmati rizs kifőzve
600g csirkemell filé vízben megfőzve fűszerekkel kis sóval! (jah és közbe kis darabokra hasítom). Mikor már majdnem elfőtte a vizet hozzáadom tetszőlegesen a mexikói zöldségkeveréke t, zöldborsót és brokkolit (fagyasztott zöldségek, általában minden nap ugyan annyit adok a húshoz) aztán pár perc alatt összefőzöm/párolom a hússal.

Ezt 4 kajázásra szétosztom!
1. teljes értékű kaja dél körül (rizs+ hús+ zöldség)
2. du 3- 4 óra között (rizs+ hús+ zöldség)
Edzés előtt fél órával 3000mg L- karnitin+ 1 dl kávé
Edzés
Fehérje 30g
3. du 7-8 óra között (hús+ zöldséget eszek már csak edzés után)
4. du 10 óra körül (hús+ zöldség) + 1000mg glukozamin
Tehát 5 étkezésem van egy nap.

Mivel az utolsó egy két hétben vagyok a szálkásítással a súlyzós edzések után is tekerek 30- 40 percet 130-140 es pulzus között. Pihenőnapokon 30 perc bringa+ 30 perc „hegyi séta” 130-140 es pulzus között.
Súlyzós és aerob edzésnapokon is iszok 30g fehérjét 0,5 liter vízzel edzés után.
Edzésen 2,5 liter víz simán bemegy.
Itthon kb. 3- 4 litert iszok meg.
Napi 6 liter.


Na majd jövök és ha lesz kérdés segítek!

 

Hozzászólások 

 
#5 lnestimi 2011-02-05 21:42
"Amint kihagyunk étkezést, azonnal izmot bontunk és visszatartjuk a zsírvesztést!"
Nos, józan paraszti ésszel azt gondolnám, hogyha elfogy a felhasználható szénhidrát akkor "nyúl" a szervezet a raktáraihoz a hájhoz.Ha ez elfogyott akkor jöhet az izomszövet,és ha a szívizom szövet károsul az gáz. A porokat azért kell fogyasztani hogy, gyorsabban és mindenféle gond nélkül tudjon az izom fejlődni? Én nem próbáltam soha csoda diétákat,de attól hogy én kívülről hülyeségnek gondolok valamit másnak beválhat. És látom hogy be is válik, magamnak igyekszem egyszerűen megoldani, ha kevesebbet viszek be mint amennyit elhasználok,mus záj lesz a raktárakhoz nyúlnia :)
 
 
#4 lnestimi 2011-02-05 08:35
A linket még tényleg nem olvastam :oops: :D. Bridzsit biztos nem megsérteni akart,ebben a kusza világban örülni kell az őszinte véleménynek..
 
 
#3 Tivor 2011-02-05 01:37
Ezt azért csak berakom ha valaki nem olvassa el a linket :)


Fogyás (nem csak testépítőknek - átlagembereknek )

Tévhitekről:

1. Nincs semmiféle szer, amivel fogyni lehet diéta nélkül.
2. Nincs "fogyasztó", edzés, gép vagy készülék.
3. Diéta nélkül fogyni nem lehet! - aki az ellenkezőjét állítja, hazudik!
4. Célirányosan fogyni egy testrészről nem lehet. Genetikailag meghatározott, hol tárolódik a legtöbb zsír és honnan tűnik el utoljára. Nem lehet a problémás területeket se edzéssel, se zsírégetővel fogyasztani, minden ilyen állítás hazugság.
5. Az éhezés nem fogyaszt, hanem az izmokat bontja, ami gátolja a zsírégetést. A táplálkozásnak felkeléstől lefekvésig kel tartani, a "6 óra után nem eszünk" elv baromság és káros.
6. Az összes sztárdiéta baromság!

Fogyás alatt tegyük fel, hogy azt értjük a mikor az átlagember nem rendelkezik izomtömeggel, de túl sok zsír van rajta, és ettől szeretne megszabadulni. Az étrendnél a szálkásítás szabályai irányadók. Jegyezzük meg, nem a testsúlyunkból kell veszítnünk, hanem a zsírból, az izomvesztés nem jó! A jel.szó harma_dik betu:k

Edzés: súlyzós edzés és aerob edzés. A súlyzós edzés intenzitása nyilván kezdő szint, az edzés szekcióban található 3 napos kezdő program javasolt.
Azok, akik nem akarnak/tudnak súlyzós edzést végezni, fogadják el, hogy az eredmény mérsékelt lesz. Számukra kardió edzés javasolt, ez okozza ugyanis a magasabb intenzitása révén az izmok stimulációját – de összehasonlítha tatlanul gyengébb szinten, mint a súlyzós edzés – és így arra ösztönzi a testet, hogy a bevitt tápanyagokat ne zsírként tárolja, hanem az izmokba szállítsa. A nem kielégítő táplálkozás azonban MINDIG izomvesztéshez vezet, aminek egyenes következménye a zsírvesztés leállása, sőt a zsír tárolása. Fogyni (zsírból) csak hosszú távú munkával és diétával lehet, a minimális eredmény 12 hét, de kövér embereknél évekre kel tervezni.

Mintaétrend 60-65kg-os súlyzós edzést nem végző nőnek:

1. 20g zabpehely + 8tojás fehérje vagy 20g (1 kanál) protein+ 1 kanál lenmagolaj
2. 50g csirke+30g rizs
3. 50g csirke+30g rizs
4. 50g csirke+200g zöldség
5. 50g csirke+100g zöldség
6. 50g csirke+200g zöldség

A kaja tetszőleges módon elkészíthető, fűszerezhető és sózzunk! Finom legyen! Kevés gyümölcs megengedett, édesség, cukor, liszt tilos! Szószok és egyéb dzsuvák tilosak!
Az itt bemutatott étrendek működő minták, de ezek sikeréhez egyénre kell optimizálni!
Célszerű ezt a mintát mindenkinek a saját testtömegéhez testre szabni. A csirke szabadon helyettesíthető egyéb sovány hússal a megfelelő mennyiségben, a rizs azonban nem, az csak pufirizzsel, maximum részben főtt krumplival helyettesíthető !
A 6 óra után tilos enni elvet eszünk ágában se legyen betartani, baromság! Amint kihagyunk étkezést, azonnal izmot bontunk és visszatartjuk a zsírvesztést!
 
 
#2 Tivor 2011-02-05 01:24
Hello!
Nem vagyok testépítő :) viszonylag elég zsíros voltam és leakartam fogyni. tavaly februárban 100kg voltam júniusra már csak 84kg a 187 cm es magasságomhoz :) aztán most leszálkásodok:) mondjuk már eléggé az vagyok...
én is kipróbáltam a sok baromságot amiket összehordanak itt bírka emberek a neten. koplalástól kezdve az ilyen- olyan csodaszerekig, csodafogyókúrák ig... a kedvencem a nem eszek 6 óra utáni baromság. aztán elkezdtem olvasgatmi a testépítőket miket is kajáznak... nekem nem jött be az éhezés, mindig félre ettem, de rátaláltam a helyes útra. és sikeresen éhezés mentesen lefogytam. lényegében ha rendes jó minőségű alapanyagokból főzöl fogyni fogsz ráadásul majdnem annyit ehetsz amennyit akarsz.
raktam ki egy linket http://body.builder.hu/cikkek.htm4?id=561 amit ha elolvastok nagyon sok mindenre választ kaptok fogyás területén és fogyni is fogtok (nem reklámoznak semmi hogy ettől meg ettől a szertől fogysz, itt tisztába teszik a téveszméket és leírják érthetően mit hogy kellene csinálni, hogy zsír deficittet tudjon előidézni a szervezet. igazából Bridzsit jól beoltott úgy hogy el is ment egy kicsit a kedvem az ide való írkálásoktól... a fent említett étrend az én saját étrendem. csak megosztottam és nem mondtam, hogy ezt kell enni, de lényegében nem sokkal másabb egy diétás étrend sem…
Inestimi keress meg nyugodtan e-mail ben ha van valami kérdésed az előbb linkelt oldalak elolvasása után! Ha elolvastad majd válaszolok a már feltett kérdéseidre!

T
 
 
#1 lnestimi 2011-02-04 21:14
Wow egy testépítő :)
Én most még csak leépíteni szeretném.. aaa hájamat :) Szénhidrát csökkentett módban vagyok, de gyümölcs nélkül nem élet az élet..
Mik ezek,és miért eszed?:
"30g San 100% Pure Platinum Whey 1000mg glukozamin+ kálcium 500mg (súlyzós edzés napokon (heti 4nap) 1 zacskó Animal pak (komplex vitamin, ásványianyag, antioxidáns, amisavas „multivitamin”) 500mg kálcium helyett! (animalba 2g kálcium van)"
 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 324 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs