Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Napok Dollyban Napok Dollyban - Karácsony :) (Sanyi)
Napok Dollyban - Karácsony :) (Sanyi) E-mail
Írta: Sanyi   
2010. december 24. péntek, 09:46

Télleg takarítottam, valami hirtelen ihlet vett erőt rajtam... tudtam, hogy nem fogok fát állítani, most a fa lesz a ház tisztasága, túl nagy erőszak lett volna másképp.  Tetszik ez az Angilai minőségű ringispil, amin csüccsentél :). (azért ahogy ott elképzeltelek, igencsak nevettem vonla a szemedbe nézve, málnás szirupot szürcsölgetve :) amikor megint az alján jársz, de esélyed sincs kiszállni "-köll ez neköd?" gondolnám :D. Bár sejtem én a választ :).  Szép nap ez a mai.
 

Azért érdekes ez a családi ünnepelkedés is. Nálunka karácsony családi húsdobálásba fog fulladni szokás szerint, repkednek a mákos tekercsek esti ünnepi haldarabok, holnap ismétlés következik.
Még, ha elgondolom, hogy gyújtunk egy-két gyertyát, szépségük ellenére, üres kongó vízbe áztatott fadobozként cseregnek majd a karácsony túlburjánzóan áradó félreértett homoktengerén, de azért elpöncörgünk.

Néha egyáltalán semmilyen formában nem csodálkozom, hogy Magyarországon rászoknak a kávéra a cigire és a szeszre, aztán kipusztulnak. Hát ezért. Nincs meg a kultúra a kultúrált ünnepléshez sem. Rólam még azt hiszik és mondogatják is (a szülők), hogy "tenekünk mindig a gyermekünk maradsz"....  ezért a frász ki tör, ha egyáltalán megcsörren a telefon, ha keresnek. A szerepben ragadtak. 

Persze ez csak takarózás, hogy az élettel az élet tisztább dolgaival ne kelljen szembenézni, hanem egy boldog gyermekkor már csak álmodott paradigmáiba omolva kapaszkodjanak a semmibe. (talán fel sem tűnt nekik, hogy a gyermek , a létige, tovább él bennük).  Nálatok, a karácsony miként zajolgat majd? Hopp, most fogok inni egy cukrozott kávét :D. Állítottatok fát? Szívesen megnézném milyen. (pl fotó formájában) az lesz az én fám is. Elég a virtuális.

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 430 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs