Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Írás Szuperhős A leghatalmasabb szuperhős
A leghatalmasabb szuperhős E-mail
Írta: szabó lili   
2010. december 06. hétfő, 13:11

Doktor Gyík, azaz Lujza története

 

Amikor Vincent Redbottom kilépett az ajtón, még nem sejtette, hogy ő a leghatalmasabb szuperhős a Földön. Lábain kiújult a köszvény és háromszor elesett a vegyesboltba menet. Szembejött vele egy meglepett arcú szamár, akivel alig tudták kikerülni egymást és hazafelé mindhárom tejesüvegét eltörte. A tejet a nyeszlett és szurtos, göthös macskák nyalták fel és közben kajánul vigyorogtak Vincent Redbottomra.

Mindazonáltal, Vincent Redbottom volt a leghatalmasabb szuperhős a világon…

Vincent ugyanis időutazó volt. Vissza tudott menni a múltba és meg tudta változtatni a történelem eseményeit. No nem háborúkat akadályozott meg, hanem számára fontos történéseket változtatott meg. Imádott olvasni és mindig nagyon felháborították a balga döntések és az olyan történetek, ahol lehetett volna happy end is, de mégsem volt, mert valaki vagy valami elrontotta az egészet. És persze olykor-olykor előfordult, hogy mégis kiküszöbölt egy-egy nagy háborút és ily’ módon, örökre megváltoztatta a világ folyását. Íme néhány fontosabb:

Egyszer például, mikor Trója történetét olvasta, rettentően felháborodott Párisz királyfi ostobaságán és az Istennők szamárságán. Fogta hát magát és visszautazott az időben, egészen addig a napig, amikor is Aphrodité, Pallasz Athéné és Héra csábosan meredtek Párisz királyfira és egymást túllicitálva ígérgettek hetet-havat. Vincent óvatosan odalopódzott Páriszhoz, aki mellesleg, ez a mitológiából kimaradt, egy hatalmas görög oszlopnak támaszkodva, körmét erősen rágva mazsolázott a döntésen és a fülébe súgta:

,,Királyfi! Én a jövőből jöttem és én mondom neked, ne fogadd el egyiket sem, mert hatalmas háború fog kitörtni!”

Párisz Vincentre nézett és bár a maga részéről nem hitt az efféle bűvészmutatványokban, mint holmi időutazás, de mikor meglátta a Vincenten lévő, pirosan és lilán villódzó, karácsonyi nyakkendőt, amit Redbottom véletlenül felejtett magán(ugyanis előtte a tükör előtt próbálgatta) megdermedt és azonnal elhitt mindent. Így szólt hát:

,,Fenséges Istennők! Mindannyiótok ajándéka oly’ nemes, hogy egyiket sem fogadhatom el és különben is, micsoda méltatlan dolog, hogy Erisz istennő nyomorult almájáért versengtek. Hiszen gyönyörűek vagytok mind!”

Az istennők nagyot néztek, de végülis belátták, Párisznak igaza van. Az a palacsintaképű Erisz csak ne oszotgasson itt mindenféle almákat a legszebbnek. Így hát a Trójai háború nem tört ki, ám a viszály istennője három napon belül ráuszított négy oroszlát Páriszra, akinek cafatjait öt keselyű ette meg.

Így esett aztán, hogy mikor Vincent Redbottom hazatért és kinyitott könyve ott hevert az ágyán, abban bizony, a Homérosz művei címszó alatt egy nagy, sötét lyuk tátongott.

Egy másik eset volt, mikor egy fiatal, osztrák fiatalember börtönéveit változtatta meg egyszer, s mindörökre Vincent Redbottom.

A fiatalembernek ugyanis az volt a mániája, hogy könyvet írt arról, bizonyos zsidó és egyéb nem tiszta származású úriembereket és hölgyeket el kéne törölni a föld színéről. Vincent időről időre visszajárt a börtönbe és az éjszaka leple alatt az írásokra rózsaszín temperával pillangókat rajzolt. Ez pedig hosszú távon olyannyira kétségbeejtette a fiatalembert, aki bár maga is szeretett festeni, de a rózsaszín lepkéket egyáltalán nem tudta értékelni, hogy egyik reggel fogával próbálta meg széttépni cellaajtaját. Ezek után ideggyógyintézetbe szállították és a kórlapja imígyen kezdődött:

,,Született Adolf Hitler, 1889, ápr. 20. diagnózis egyelőre ismeretlen.”

Így történt aztán, hogy Dr. Schwarzberg és családja 1942 nyarán egy Dachau melletti kis tanyán töltött el két gyönyörű hetet és onnan sértetlenül vissza is tértek.

Vincent kedvenc zenésze John Lennon volt. Rettentően felháborította, hogy szegény Johnt kinyiffantotta egy jöttment Chapman nevű ürge. Visszautazott hát 1980. december 8-ára. Mark David Chapman épp a Dakota ház előtt üldögélt és Salinger Zabhegyező című művét olvasgatta és várta, hogy John és Yoko visszatérjenek a házba. Vincent egyszerűen csak odasétált a férfihoz a maga esetlen módján és annál határozottabban azt mondta a köpcös, csúnya és egyébiránt büdös Champmannek:

,,Képzelje, ma le fogom lőni John Lennont!” Chapman szemei elkerekedtek.

,,De hiszen, maga nem lőheti le, maga nem….”

,,Ó, dehogynem! És tudja miért? Mert J. D. Salinger Zabhegyező című könyve megihletett, valamint mert híres akarok lenni. Tehát lelövöm.”

Mark David Chapman égtelen haragot és csalódottságot érzett. De hiszen ezt ő akarta előbb. Maga sem tudta miért, de nem tudott ellentmondani Vincentnek. Talán mert Redbottom egy olyan pólóban volt, ami Chapman börtönben készült fotójával volt díszítve. Hiszen ő még nem volt börtönben, honnan ez a kép? És amúgy is, valami itt bűzlik. Inkább vár, és Mick Jaggert öli meg két hét múlva. Felállt és elindult, de nagy döbbenetében nem vette észre a fekete autót, ami épp akkor fordult be a Dakota ház elé. Az autó nagyott lökött Chapman kicsi, szőrös, izzadt testén és John Lennon ijedten szállt ki az autóból.

,,Te jó ég, megöltük tán ezt a szerencsétlent?”

,,Nem.-felelte Yoko-innen látom, hogy lélegzik.”

Így aztán, miután Mark David Chapman a Roosevelt kórháza szállítása közben meghalt, Vincentnek nem kellett tovább aggódnia, mi lesz, hiszen Chapman valós terve volt, hogy számtalan hírességet öljön meg. John és Yoko pedig aznap vindalú bárányt ettek és egy üveg ’74-es cabernet sauvignonnal öblítették le az evés fáradalmait.

Ilyen és ehhez hasonló történetek kapcsolódnak Vincent Redbottom nevéhez, aki csak tette, amit jónak látott és egyáltalán nem sejtette, hogy imígyen ő a világ leghatalmasabb szuperhőse, hiszen a világtörténelem számos, kellemetlen eseményét akadályozta meg, puszta jószívűségből. Öreg macskája, Norton Commander, aki mindazonáltal igen jól tartotta magát és mellesleg a maga részéről orosz volt mindig izgatottan várta haza és este, egy forró tea mellett megbeszélték a nap és történelem eseményeit. Norti nem irigyelte Vincentet, amiért ilyen csodálatos képessége volt, sőt, mindig mondogatta neki: ,,Öregem, te vagy a világ leghatalmasabb szuperhőse!”

Vincent nem hallgatott rá, de mindazonáltal mégis, ő volt a világ leghatalmasabb szuperhőse, akire még számtalan kaland vár, hiszen a történelem tele van hülye emberek méghülyébb cselekedeteivel.

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 342 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs